Правила коришћења

 

Добродошли на портал "Врањске". Коришћењем било ког дела портала “Врањске” аутоматски прихватате сва актуелна правила коришћења. Корисници су дужни да редовно читају правила коришћења, те се сматра да су корисници континуираним коришћењем портала Врањске, или било којег његовог дела, у сваком тренутку упознати са актуелним правилима коришћења, те да су их разумели у целости. Ниједан део портала “Врањске” не сме се користити у незаконите сврхе, ни за промовисање истих.

ЛИЧНА, АУТОРСКА И ДРУГА ПРАВА

Садржај објављен на порталу "Врањске" не сме се репродуковати, дистрибуирати или на било који начин користити у комерцијалне сврхе без изричитог пристанка портала “Врањске”, или на било који начин којим се може проузроковати штету портал “Врањске” или било ком трећем лицу у складу са прописима.

Уколико сматрате да садржај објављен на портал “Врањске” повређује Ваше лично, ауторско или друго право или интерес, можете захтевати објаву одговора или исправке. Случај ће бити у најкраћем року размотрен, а спорни садржаји биће уклоњени одмах по евентуалном установљавању истинитости садржаја жалбе.

ЛИНКОВИ НА ДРУГЕ WEB СТРАНИЦЕ И ОГЛАШИВАЧИ

Портал “Врањске” садржаје објављује у доброј намери. Све садржаје портала “Врањске” користите на властиту одговорност и "Врањске"се не може сматрати одговорним за било какву штету насталу коришћењем.

“Врањске”портал састоји се од властитих садржаја, садржаја партнера и оглашивача, бесплатних садржаја и линкова на спољне странице, као и веза до других Интернет страница креираних од стране трећих лица (линкова) које ће се, кад год је то могуће, као такве означавати. “Врањске”портал нема наџор над наведеним подацима и информацијама или другим Интернет страницама те се у потпуности одриче сваке одговорности везане за садржај на Интернет страницама креираним од стране трећих лица.

Портал “Врањске” није одговоран за садржај страница оглашивача на “Врањске”порталу као ни за било какву штету насталу рекламирањем на порталу “Врањске”. Пословни однос између оглашивача и корисника на портал “Врањске” порталу и изван портал “Врањске” искључиво се заснива на пословном договору оглашивача и корисника те портал “Врањске” није одговоран за било какву могућу штету произашлу из таквог пословног односа..

Приступ “Врањске”порталу и свим његовим садржајима дозвољен је особама било ког узраста, осим ако уз одређени садржај није наведено другачије.

ЗАШТИТА ПРИВАТНОСТИ И ТАЈНОСТ ПОДАТАКА

“Врањске”портал поштује приватност својих корисника и посетилаца, с тим да “Врањске”портал може користити податке о корисницима добијене током коришћења портала (искључиво подаци о рачунару и подаци о Интернет провајдеру) или податке обезбеђене од стране посетилаца или корисника како би имао информације о корисницима који га користе, те на тај начин побољшао портал и његове садржаје додатно усмерио и прилагодио публици која га посећује. На основу ових података портал “Врањске” долази до сазнања који су садржаји најпопуларнији међу којом публиком. Подаци о корисницима могу укључивати и информације које се могу индивидуално идентификовати у односу на одређено лице (ИП адреса), као и збирне информације о корисницима.

“Врањске”портал обавезује се да прикупљене приватне податке, попут е-маил адресе, имена и презимена, неће без дозволе сваког појединачног корисника давати односно дистрибуирати, трећим лицима, осим демографских података за групу корисника без одавања приватних података.

ПОШТОВАНИ ЧИТАОЦИ МОЛИМО ВАС ДА ПРЕ ПИСАЊА КОМЕНТАРА ПРОЧИТАТЕ СЛЕДЕЋЕ УПУТСТВО:

Неопходно је попунити поља обележена звездицом. Редакција портала Врањске задржава право избора коментара који ће бити објављени и нема обавезу образлагања одлука с тим у вези.

Коментари који садрже псовке, увреде, претње и говор мржње на националној, верској, расној основи, као и нетолеранцију сваке врсте неће бити објављени. Приликом писања коментара водите рачуна о правописним и граматичким правилима. Није дозвољено писање коментара искључиво великим словима нити промовисање других сајтова путем линкова. Коментари у којима нам скрећете пажњу на словне, техничке и друге пропусте у текстовима неће бити објављени, али их можете упутити редакцији на контакт страници портала Врањске.

Коментаре и сугестије у вези са уређивачком политиком не објављујемо, као ни коментаре који садрже оптужбе против других особа. Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције портала Врањске.

Коришћењем било ког садржаја на порталу “Врањске” сматра се да сте упознати са најновијим правилима.