Славица Цветковић

 • Униформом против сиромаштва

  08.02.2017

  Ових дана се у готово свим медијима може чути или прочитати да су све школе у Србији близу увођења униформи.

  То је на РТС-у изјавио Младен Шарчевић, министар просвете, који жели спречи неопримерено облачење младих у школама. Рекао је да је за увођење униформи у школама потребна подршка наставника и родитеља, као и препорука модела, како би те униформе требало да изгледају.

 • Саучешће Граду Врању

  01.02.2017

  Неутвређног датума у периоду од 14.01. до 17.01.2017. године наступила је задесна смрт старице у једној улици у Врању. У саопштењу за новинаре пише да је рођена 1935. године и да је по занимању пензионерка.

  Покојницу  је пронашао поштар, који је требало да јој уручи пензију. Имао је шта да види. На сред собе, преминула старица.

  Комшије су ћутале, јер бака очигледно није кафенисала са њима.

  Поједини су тихо изговарали да је била некако „чудна“. Није се дружила, ћутала је, а и нико није знао да каже да ли она има наследнике.

 • Репертоар позоришта "Србија"

  26.01.2017

  Судећи по догађајима, актерима догађаја и њиховим исходима, стиче се утисак да не живимо, већ смо споредни ликови највећег позоришта на Балкану, театра „Србија“. И то се представе не изводе само за викенд, већ свакодневно.

  Ових дана смо имали неколико премијера. Највеће овације добила је представа „Обрачуни за струју која није обрачуната“ у режији више аутора, а најбољу критику за дело написао је и гласно изговорио А.В.

 • Воз, ледени талас и бог

  18.01.2017

  Неуспело застрашивање народа возом за Косом, специјализована емисија из које је већина само запамтила како ју је Јелена Милић напустила, ледени талас за који је речено да ће почети да јењава, па је уследио наредни, и бог кога су многи звали у помоћ, обелижили су дане између две среде.

  Друштвене мреже су биле пребогате „великим мислима“ малих људи о возу ка Косову, о рату, о томе како нико неће да ратује и све у круг.

 • Добар дан, на снази је ванредна ситуација

  11.01.2017

  Добар дан, на снази је ванредна ситуација

  Врање је један од 11 градова Србије у коме је проглашена ванредна ситуација, због  ниских температура и великог снега. Регистроване су и две жртве које су преминуле од последица ниских температура.

  Дакле, упаљен је тај црвени аларм.

  Штаб за ванредне ситуације заседа непрекидно и решава проблеме. У складу са ситуацијом.

   Апелују надлежни да се без преке потребе не излази напоље, јер је клизаво и хладно.

  Да, тако се то ради и ту ништа није спорно.

 • Сасвим обичан дан

  21.12.2016

  Јучерашњи дан је за одборнике Скупштине града био напоран, веома напоран. Неки би рекли, нека је, важно је да је био успешан.

  Након два ребаланса усвојен је буџет од 3,053 милијарди динара за наредну годину. Одборници владајуће коалиције, њих 44 гласало је за, док је њих осморо из опозије било против. И како то обично бива паре су распоређене. И ту ништа није ново.

  Они који креирају буџет, гласају за, опозиција је против, и тако годинама уназад. Разрешен је и директор Туристичке организације Врање, Дејан Тасић, који је поднео оставку.

 • КУЛТУРО, ЕВЕ МЕ

  14.12.2016

  Врање је до синоћ било стециште културе. Завршена је Књижева колонија која је почела исте вечери када је представљена монографија о 135 година Гимназије „Бора Станковић“. Сат горе, сат доле, није никакав проблем. Да ситуација буде компликованија организован је сусрет песника Стевана Милошевића, вероучитеља са ђацима ОШ“Рдоје Домановић“, где иначе предаје. То се није догодило у школи већ у галерији Народног музеја, у исто време када је Миња Илијева из Ниша организовала интерактвну радионицу у сали ОКЦЕ, баш са ученицима од првог до четвртог разреда основних школа.

 • ОЧИ ГОВОРЕ ВИШЕ ОД РЕЧИ

  07.12.2016

  Подаци Основног јавног тужилаштва у Врању су поражавајући. Од септембра месеца до данас, број деце жтрве породичног насиља је у порасту. Седамнаесторо најмлађих са територије града, доживело је да се над њима врши насиље, оно најстрашније. Очеви су их шамарали, избацивани су напоље на кишу и снег, били су преплашени на смрт гледајући како отац на туче мајку. Неки нису смели ни да заплачу, јер би уследио шамар, па батине, па крв из носа, па избацивање из куће. Упознала сам једног дечака који је гледао како је отац у пијаном стању тукао мајку и истеривао је из куће.

 • Десет минута са лекаром

  30.11.2016

  Чини се да нема дана а да нам се не саопшти нека новина, значајна за додатно  нарушавање нашег нервног система. Уосталом то можда некима не смета, можда им прија, можда се диве свим подухватима власти и прихватају ама баш све што се усвоји, нареди, саопшти.