Ponedeljak, Utorak, Sreda, Vranjske, Petak, Subota..

10.08.2017

Hey Joe, where you goin'

Горан Ђорђевић, познатији као Ђоша, код пријатеља инсистира да га зову „Joe (Џо)“ . Некако, ово „Ђоша“ не иде му више уз карактер, и нарочито функцију.

Неком ко носи наочари на врх чела и извуче кошуљу, онако младалачки, нехајно  из панталона, заиста више ne пристаје овај мало љаксе надимак.

„My name is Joe. Горан Ђорђевић Јое”!

Звучи, је л’ да?

Е, тај Џо, како наводи руководство Водовода, има проблема са здрављем.

Дијабетес, кажу, а стање му се нагло погоршало после мејла у коме га је бескрупулозни новинар „Врањских“ Славомир Костић упозорио, пославши нека питања, да је „боље и здравије“ да одговори.

Злобници кажу Џоу Ђорђевићу је скочио шећер од претходног текста тог истог Костића који је открио да директор “Водовода“ воза „дачију дастер“, поклон од једне ужичке фирме, и да уз то, он или „Водовод“, прима још и надокнаду.

Ја, не верујем. Биће, заиста да се мистер Џо Ђорђевић препао после ове експлицитне новинарске претње, јер не би у одбрану свог генсека стао и локални одбор СНС.

Знају они добро да у овој држави, што је опште познато, новинари, посебно ови "независни",  перманентно злостављају, пребијају, па чак и убијају политичаре.

И, наравно, да би заштитили свог директора, бржебоље, водоводџије су поднеле кривичну пријаву против дотичног новинара, због наводне претње.

Тужилаштво ће, наравно, како нам је речено, да поступи по пријави, а ја молим све оне који познају Славомира да се суздрже од смеха. Имајмо поверења у институције система, мада, Костић неком да прети...

Ево, ја не могу да престанем да се смејем, признајем.

А, Горан Ђорђевић је, шалу на страну, озбиљно болестан.

Први сипмтоми су се показали недавно када је нашој колегиници, као услов да одговори на питања, тражио извод из матичне књиге рођених и крвну слику урађену искључиво у државној лабораторији.

Болест је кулминирала исто вече, након Костићевог мејла. „My name is Joe. Горан Ђорђевић Јое” је на  FB. бираним речима онако, примитивно, простачки извређао двоје наших колега, при чему је чак и запретио Александру Стојковићу, бившем новинару ОК радија, да ће се постарати да га имиграционе власти из САД, где тренутно борави, врате у Србију. А, онда ће га он дочекати овде...

О увредама бившој колегиници из Врањских, не бих, не бих о детаљима. Мислим, ко познаје Ђошу, односно, не ли, Џоа, може да претпостави о каквом префињеном вокабулару се ради.

То, што је он написао, може само озбиљно оболео човек и ја ту не желим да амнестирам колегу Костића.

Само, прилично сам сигуран, као лаик, да је код њега у питању један друга болест, много тежа од дијбетеса. Недовољно је испитана и изучавана у медицини, али једно је извесно. Ова болест постоји од кад је света и века, али лек се још тражи.

Извесно је само да од ње обољевају углавном политичари, а симптоми, осим поменутих наочара на врх главе и распашкуљености, су безобразлук, бахатост, осионост.

Е, том болешћу се инфицирао наш Џо, а чини ми се на основу симптома, изгледа да је обољење већ у терминалној фази.

И, мислим, шта рећи?

Џоу желимо брзи опоравак од дијабетеса  уз легендарну песму Јими Хендрикса:

„Hey Joe, where you goin'...“

Коментари

Svaka čast Obradoviću,ništa lepše nisam pročitala ovih dana,duhovito-istinito i bolno.Zbog bolesti,koja neće proći kod Đoše ,šećer ili dijabetes se dobija i od njegovih skandala ...sliku tvoju ljubim!

Šta napisati o Đoši?! Sve se vidi, dečko se sam predstavlja "na najbolji način". Vučićeva škola, samo što Aleku funkcija ne dozvoljava da rabi njegov nadaleko poznati bezobrazluk. Inace, to je taj vokabular.

Đoše mare popi si jednu česmovaču iznenadi jetru

Ne zamerite coveku, hteo je samo da bude žestok momak, lomata se čovek, uziveo se u ulogu. Mora da ima i on oduska. Koliko je jednobojan ni moler ga ne moze obojiti. Pustite coveka, rasplakacete ga, to nije lepo.

A kada se samo setim studentskih dana, kada je taj isti Joe po menzi pozajmljivao (krao) hranu, jer nije imao pare za rucak..... Pa ga kuvarice lovile i brukale.... Eto dodjose i njegovih 5 minuta slave.

Dete komunizma..

Odlican tekst! Mada, treba priznati jednu stvar: veoma je dobro sto je napokon u Vranju sklonjena crvena ekipa, ne mogu vise da mesetare, sa svojim svalerkama.. Ima i sada puno problema, ali se definitivno bez crvene mafije mnoooogo lakse zivi........