Коментар дана

 • Ефекат бумеранга

  24.05.2017

  Култура не подразумева само догађаје и људе који манифестују програме из те области за коју се и из буџета Републике, али и градова, издваја најмањи проценат пара.

  Елем, током маја имали смо сијасет догађаја из области културе током којих су промовисани разноврсни садржаји.

  Обележена је манифестација „Музеји у мају“, Александар Јерков је одржао предавање о Софки из „Нечисте крви“ а о поставци „Децембарска група“ говорио је Срђан Марковић.

  Глумачки ансамбал врањског театра апсолутни је победник овогодишњег фестивала „Јоаким Вујић“.  

 • Вратиће се Валтер

  21.05.2017

  Комунисти су били лопови, ту двојбе нема, бар у њиховој последњој, канцерогеној фази, кад су почели да облаче кожухе национализма, кокардама да нас бране од света, не би ли сачували своје лоповско краљевство, или бар живе главе на раменима.
  Тако се најкраће и може описати рат у бившој Југославији: борба за очување живих лоповских глава, са милионима жртава као колатералном штетом.
  Лопови, по сили заната, не препознају идеологију, немају част, морал и сличне трице, и све мењају осим фризуре.

 • И напредњаци беже, али само из кафане

  20.05.2017

  Те вечери су напредњаци расправљали о важним темама. И, како то већ бива, је ли, пошто није баш све ни за страначку јавност, мала, мала група страначких функционера, свратила је до оближње кафане.

  У сали, када су ушли, није било гостију. Даклем, идеална ситуација да се, у ужем кругу, на миру резимира актуелна градско – политичка – страначка ситуација.

  Још се није попило ни прво пиће, улази неколико врањских „жестоких момака“, весело расположених. Седају недалеко и из неког разлога почињу тихе, а потом све гласније провокације на рачун једног од виђенијих напредњака.

 • Градоначелник или британска краљица

  19.05.2017

  Опште је мишљење да је врањски градоначелник фин, пристојан, коректан човек. Иако су циници постављали питање – ако је то тачно, шта онда ради у СНС – тешко да може да се  оспори позитиван генерални дојам о Слободану Миленковићу.

  Уосталом, када су га напредњаци кандидовали, управо су на уму имали његове неспорне квалитете: млад, неукаљан аферама, поштован као лекар. И уз то Врањанац.

  Ко год да је у СНС-у одлучивао о Миленковићу као једном од заштитних ликова напредњака у предизборној кампањи, очигледно да је све то имао на уму.

 • Фејсбук меморија

  17.05.2017

  Уколико не проследите „Хајде да зарaдимо“, „Обогатимо се“, "десиће се то и то", почетне су речи порука које свакодневно добијамо у инбокс на Фејсу.

  Уколико се нашалиш и почнеш да прослеђујеш, готoв си, јер свака, а посебно она у којој ти се предвиђа судбина мора да ти се врати.

  У почетку симпатично, па велики број људи шаље, сад да ли из доколице или заиста верује у то, не знам.

  Дакле поруке стижу и стижу.

  Мени не смета.

  Чак сам једну проследила другарицама, мамама, које су, је л', најлепше.

 • Ивица&Ivica и јагњећа чорбица

  13.05.2017

  Прошле недеље, сасвим незаслужено, једна важна вест,  посебно за нас јужњаке, готово да није ни забележена. Тек ту и тамо, објављено је  да је Његова екселенција Кајл Скот, амерички амбасадор у Београду, разговарао са Ивицом Тончевим, државним секретаром у Министарству иностраних послова.

 • Томић и Врањанци

  06.05.2017

  Драган Томић, да ли сте можда приметили, две године није крочио у Врање.

  Који Драган Томић?

  Па, онај коме смо хтели, својевремено, за живота да подигнемо споменик.

  Тепали смо му Председник, не сећате се?

  Нема везе.

  За следећи Дан града предложићу тог Драгана Томића за највише признање.

 • Кратко упутство за контрамитинг кога неће бити (само за Врањанце)

  17.04.2017

  Спомене ли неко контрамитинг, одмах ме, као Врањанца по националности и јужњака по идеолошком опредељењу, прође  нека тиха језа. Навру ми ни мало пријатна сећања на 1996. и оно кад смо бранили Слобу. Мислим, не због Слобе.

   А, у последње време, откад ова „шачица“ свако вече крстари Београдом, мало, мало, па неко онако баш нагласи да спонтаног противокупљања неће бити јер ово „стоп диктатури“  је „врхунац демократије“.

 • Догодиће се на данашњи дан

  16.04.2017

  19. 04. 2021. Зоран Антић, председник ГрО НСПС (Напредне социјалистичке партије Србије) најавио да следеће недеље НСПС сасвим сигурно улази у локалну власт.

   

  19. 04. 2021. Игор Андонов, председник ГГ  „Александровачко језеро - бисер туризма на југу Србије“, најавио је оставку на место председника ГГ  „Александровачко језеро - бисер туризма на југу Србије“ уколико НСПС уђе у градску власт.

   

 • Градоначелник и помоћник

  13.04.2017

  Александар Стојковић смењен је са места помоћника градоначелника врањског. Ова реченица била би тек обична вест да нема своју предисторију, јер ко би се уопште узнемирио због смене једног функционера у земљи- или нашем микрокосмосу свеједно- у којој је то појава рутинска и предвидива као, да простите, радња порно филма. Александар је Стојковић на једно од, ваљда, пет помоћничких места стигао прошле године на крилима коалиционог споразума његове Јединстве Србије и напредњака.