Ponedeljak, Utorak, Sreda, Vranjske, Petak, Subota..

Pare od nagrade za formiranje zdravih navika ishrane đaka

Petočlana ekipa Stručne škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu, obezbedila je sredstva za nastavak projekta formiranja zdravih navika u ishrani učenika ove škole.

Reč je o novčanoj nagradi od 100.000 dinara, koju je školski tim „Vitezovi zdravlja“, sastavljen od dve učenice i troje profesora, dobio za osvojeno prvo mesto na nedavnom takmičenju srednjih škola u Novom Pazaru.

Anđela Milosavljević i Nada Demirović, učenice 3. razreda bujanovačke srednje škole, uz pomoć mentora Ivane Mitrović, Bojana Mitića i Lidije Nedić, pobednice su kviza znanja u okviru kampanje „Evropo to si ti“, podržane od Evropske unije (EU) i Vlade Švajcarske.

Anđela i Nada su presrećne zbog velikog uspeha i ponosne na svoje drugare od kojih su dobile čestitke za prvo mesto.

„Pitanja su bila o procesu  priključenja Evropskoj uniji.

Odmah nakon druge igre je bilo izvesno da ćemo pobediti, jer smo sve tačno odgovorile“, kaže Nada.

Njena drugarica Anđela priznaje da je bilo malo treme, one pozitivne.

„Pobednici smo celokupnog kviza.

Osvojili smo svih 16 poena.

Veliku zahvalnost na tome dugujemo našim profesorima - mentorima koji su pripremili ovaj projekat, spremali nas za sve ovo.

Bili su naša moralna podrška – ističe Anđela.

Profesorka Ivana Mitrović, podseća da sledi nastavak projekta, odnosno njegov praktični deo koji će zaživeti sa novom školskom godinom, kada se očekuje početak rada učeničke kuhinje u SŠ „Sveti Sava“.

„Definitivan početak realizacije biće 1. septembar, kada će krenuti rad kuhinje sa obrocima zdrave hrane.

Nadam se da će ovu nameru podržati i učenici, njihovi roditelji i zaposleni u našoj školi.

Sada ćemo, sve do kraja ove školske godine, raditi na predstavljanju projekta i  prezentaciji zdrave ishrane“, naglašava Ivana.

Profesorka Lidija Nedić najavljuje dalju nesebičnu  podršku ovom projektu.

„Zaista je dobro menjanje tih loših navika u ishrani. Evropo to smo mi. Želimo da Evropu dovedemo u našu školu“, poručuje profesorka Lidija.

Zdravu hranu za svoje vršnjake pripremaće učenici koji se u ovoj školi obrazuju za zanimanja kuvar i poslastičar, uz stručni nadzor nastavnika Bojana Mitića.

„Siguran sam da imamo odgovarajući potencijal za to.

Od ovog projekta ćemo imati višestruku korist“, siguran je Bojan.

Direktorka SŠ „Sveti Sava“ Biserka Jović ističe da je projekat fantastičan, dobro zamišljen i da dobijena nagrada predstavlja početna sredstva za nastavak u realizaciji, kao i podstrek za nove projekte.

Дневне вести

PROTEST ZA SLOBODU MEDIJA »

POZIVAMO SVE MEDIJE I ORGANIZACIJE DA U ČETVRTAK, 28. SEPTEMBRA, ZAJEDNIČKOM AKCIJOM UKAŽU NA POSTOJANJE MEDIJSKOG MRAKA...