Ponedeljak, Utorak, Sreda, Vranjske, Petak, Subota..

Ilić Marković od danas zvanično predsednica Višeg suda

Dragana Ilić Marković, sudija Višeg suda u Vranju, od petka 19. maja i zvanično je predsednica Višeg suda u Vranju.

Ona je na nedavnoj sednici Skupštine Srbije izabrana za predsednicu, na predlog Visokog saveta sudstva (VSS).

Portparolka Višeg suda Miroslava Ristić potvrdila je za Info Vranjske i da je odluka o izboru Dragane Ilić Marković objavljena u “Službenom glasniku” 15. maja.

„Danas je došlo do zvanične primopredaje dužnosti između dosadfašnjeg v.f. predsednika Dragana Stefanovića i Dragane Ilić Marković, tako da je ona već sada zvanično predsednik našeg suda“, rekla je Ristićeva.

Visoki savet sudstva predložio je Draganu Ilić Marković kao jedinog kandidata za predsednicu Višeg suda u Vranju na sednici održanoj 25. oktobra 2016. godine.

Predlog je u zvaničnom obliku biti prosleđen na usvajanje Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Na oglas se prethodno, pored nje, javilo još četvoro kandidata - sudije krivičari Višeg suda u Vranju Tatjana Mihajlović Jovanović, Saško Aleksandrić, i kao novi kandidat Nada Čović iz istog suda, inače sudija krivičar za prethodni postupak.

Peti kandidat koji se javio na konkurs je sudija Višeg suda u Leskovcu Nebojša Stojčić.

Do ovog, tri konkursa za izbor predsednika Višeg suda u Vranju bila su nesupešna jer VSS nije hteo da da podršku kandidatima koji su se prijavljivali, sa obrazloženjem da „nisu ostavili utisak na komisiju VSS da bi uspešno mogli da rukovode Višim sudom u Vranju“.

Viši sud u Vranju od 2009. godine nema predsednika i nalazi se u v.d. stanju.

Pre toga, v.d. stanje trajalo je i u periodu 2001-2005. godina.

D.D.

Дневне вести

PROTEST ZA SLOBODU MEDIJA »

POZIVAMO SVE MEDIJE I ORGANIZACIJE DA U ČETVRTAK, 28. SEPTEMBRA, ZAJEDNIČKOM AKCIJOM UKAŽU NA POSTOJANJE MEDIJSKOG MRAKA...