Ponedeljak, Utorak, Sreda, Vranjske, Petak, Subota..

Grad nastavlja tradiciju nagrađivanja najboljih učenika

Na današnjoj sednici Skupštine Grada Vranja, usvojen je Predlog odluke o nagrađivanju učenika iz budžeta.

Dušan Aritonović, načelnik Gradske uprave, istakao je da je reč o bitnoj odluci čija je namera da podstakne mlađe naraštaje da postižu i dalje velike uspehe na takmičenjima.

„Biće nagrađeni učenici osnovnih škola sa adresom prebivališta u Vranju, učenici srednjih škola sa naše teritorije i učenici u školama van područja grada, a čija je adresa probivališta u Vranju“, saopštio je Aritonović.

Zorica Jović, većnica za kulturu, obrazovanje, informisanje i verska pitanja, rekla je da su učenici koji završe školovanje kao đaci generacije, nagrađivani godinama unazad, i da je to tradicija grada koja se neće prekidati.

Samo želimo da nagrađivanje najboljih đaka bude u skladu sa zakonskim okvirom.

Što se tiče učenika sa Vukovom diplomom, odlučivaće se naknadno koliko bi sredstava moglo za njih da se izdvoji iz budžeta grada.

Grad razmišlja i o nagrađivanju dece koja postižu zapažene rezultate iz pojedinih predmeta.

I za to je potrebna zasebna odluka, koja će ići na dalje razmatranje“, rekla je Jovićeva.

Kada je reč o nagrađivanju studenata, dodala je, takođe, mora postojati pravilnik o tome i on će u avgustu biti dostavljen odbornicima, kako bi se u septembru donela odluka i o nagradama u tom slučaju.

„Grad ima mogućnost da pomaže najuspešnije studente za njihovo dalje školovanje.

Ono što je bitno je to da će sada biti nagrađeni samo učenici koji budu proglašeni za đake generacije“, zaključila je Jovićeva na današnjoj sednici Skupštine grada Vranja.    

J.R.

Дневне вести

PROTEST ZA SLOBODU MEDIJA »

POZIVAMO SVE MEDIJE I ORGANIZACIJE DA U ČETVRTAK, 28. SEPTEMBRA, ZAJEDNIČKOM AKCIJOM UKAŽU NA POSTOJANJE MEDIJSKOG MRAKA...