Пропуст "Новог дома"

Јавно предузеће „Нови дом“ у Врању, сходно одредбама Закона о енергетици, може да у првим месецима ове године остане без прихода од корисника даљинског грејања у Врању, јер није у прописаном року, до 29. децембра прошле године,  склопило појединачне уговоре са потрошачима.

Слободан Игњатовић, директор „Новог дома“, међутим, није узнемирен због могућности да корисници даљинског грејања у Врању престану да плаћају грејање у својим становима и пословном простору.

- Тачно је да нисмо о року урадили појединачне уговоре са корисницима наших услуга, али нисмо имали времена за то, слично као и за инсталирање калориметара у становима потрошача, а такве уговоре није склопила ниједна топлана у Србији – рекао је Игњатовић.

Директор „Новог дома“ је убеђен да ће потрошачи у Врању наставити да плаћају грејање, „јер ко се греје мора то и да плати“, а слично мишљење изнели су у данашњем издању листа Данас и у Пословном удружењу топлана Србије.

Удружење потрошача и више удружења грађана у највећим градовима Србије, међутим, позивајући се на одредбе Закона о енергетици које предвиђају да је рок за склапање уговора потрошача и топлана за наредну годину, 2017, био 29. децембар прошле године, изнели су став „да грађани више нису у обавези да плаћају грејање топланама, јер за текућу годину нема правног основа, то јест, уговора између топлана и потрошача.

Дневне вести