Паре од награде за формирање здравих навика исхране ђака

Петочлана екипа Стручне школе „Свети Сава“ у Бујановцу, обезбедила је средства за наставак пројекта формирања здравих навика у исхрани ученика ове школе.

Реч је о новчаној награди од 100.000 динара, коју је школски тим „Витезови здравља“, састављен од две ученице и троје професора, добио за освојено прво место на недавном такмичењу средњих школа у Новом Пазару.

Анђела Милосављевић и Нада Демировић, ученице 3. разреда бујановачке средње школе, уз помоћ ментора Иване Митровић, Бојана Митића и Лидије Недић, победнице су квиза знања у оквиру кампање „Европо то си ти“, подржане од Европске уније (ЕУ) и Владе Швајцарске.

Анђела и Нада су пресрећне због великог успеха и поносне на своје другаре од којих су добиле честитке за прво место.

„Питања су била о процесу  прикључења Европској унији.

Одмах након друге игре је било извесно да ћемо победити, јер смо све тачно одговориле“, каже Нада.

Њена другарица Анђела признаје да је било мало треме, оне позитивне.

„Победници смо целокупног квиза.

Освојили смо свих 16 поена.

Велику захвалност на томе дугујемо нашим професорима - менторима који су припремили овај пројекат, спремали нас за све ово.

Били су наша морална подршка – истиче Анђела.

Професорка Ивана Митровић, подсећа да следи наставак пројекта, односно његов практични део који ће заживети са новом школском годином, када се очекује почетак рада ученичке кухиње у СШ „Свети Сава“.

„Дефинитиван почетак реализације биће 1. септембар, када ће кренути рад кухиње са оброцима здраве хране.

Надам се да ће ову намеру подржати и ученици, њихови родитељи и запослени у нашој школи.

Сада ћемо, све до краја ове школске године, радити на представљању пројекта и  презентацији здраве исхране“, наглашава Ивана.

Професорка Лидија Недић најављује даљу несебичну  подршку овом пројекту.

„Заиста је добро мењање тих лоших навика у исхрани. Европо то смо ми. Желимо да Европу доведемо у нашу школу“, поручује професорка Лидија.

Здраву храну за своје вршњаке припремаће ученици који се у овој школи образују за занимања кувар и посластичар, уз стручни надзор наставника Бојана Митића.

„Сигуран сам да имамо одговарајући потенцијал за то.

Од овог пројекта ћемо имати вишеструку корист“, сигуран је Бојан.

Директорка СШ „Свети Сава“ Бисерка Јовић истиче да је пројекат фантастичан, добро замишљен и да добијена награда представља почетна средства за наставак у реализацији, као и подстрек за нове пројекте.

Дневне вести