Илић Марковић од данас званично председница Вишег суда

Драгана Илић Марковић, судија Вишег суда у Врању, од петка 19. маја и званично је председница Вишег суда у Врању.

Она је на недавној седници Скупштине Србије изабрана за председницу, на предлог Високог савета судства (ВСС).

Портпаролка Вишег суда Мирослава Ристић потврдила је за Инфо Врањске и да је одлука о избору Драгане Илић Марковић објављена у “Службеном гласнику” 15. маја.

„Данас је дошло до званичне примопредаје дужности између досадфашњег в.ф. председника Драгана Стефановића и Драгане Илић Марковић, тако да је она већ сада званично председник нашег суда“, рекла је Ристићева.

Високи савет судства предложио је Драгану Илић Марковић као јединог кандидата за председницу Вишег суда у Врању на седници одржаној 25. октобра 2016. године.

Предлог је у званичном облику бити прослеђен на усвајање Народној скупштини Републике Србије.

На оглас се претходно, поред ње, јавило још четворо кандидата - судије кривичари Вишег суда у Врању Татјана Михајловић Јовановић, Сашко Александрић, и као нови кандидат Нада Човић из истог суда, иначе судија кривичар за претходни поступак.

Пети кандидат који се јавио на конкурс је судија Вишег суда у Лесковцу Небојша Стојчић.

До овог, три конкурса за избор председника Вишег суда у Врању била су несупешна јер ВСС није хтео да да подршку кандидатима који су се пријављивали, са образложењем да „нису оставили утисак на комисију ВСС да би успешно могли да руководе Вишим судом у Врању“.

Виши суд у Врању од 2009. године нема председника и налази се у в.д. стању.

Пре тога, в.д. стање трајало је и у периоду 2001-2005. година.

Д.Д.

Дневне вести