Град наставља традицију награђивања најбољих ученика

На данашњој седници Скупштине Града Врања, усвојен је Предлог одлуке о награђивању ученика из буџета.

Душан Аритоновић, начелник Градске управе, истакао је да је реч о битној одлуци чија је намера да подстакне млађе нараштаје да постижу и даље велике успехе на такмичењима.

„Биће награђени ученици основних школа са адресом пребивалишта у Врању, ученици средњих школа са наше територије и ученици у школама ван подручја града, а чија је адреса пробивалишта у Врању“, саопштио је Аритоновић.

Зорица Јовић, већница за културу, образовање, информисање и верска питања, рекла је да су ученици који заврше школовање као ђаци генерације, награђивани годинама уназад, и да је то традиција града која се неће прекидати.

Само желимо да награђивање најбољих ђака буде у складу са законским оквиром.

Што се тиче ученика са Вуковом дипломом, одлучиваће се накнадно колико би средстава могло за њих да се издвоји из буџета града.

Град размишља и о награђивању деце која постижу запажене резултате из појединих предмета.

И за то је потребна засебна одлука, која ће ићи на даље разматрање“, рекла је Јовићева.

Када је реч о награђивању студената, додала је, такође, мора постојати правилник о томе и он ће у августу бити достављен одборницима, како би се у септембру донела одлука и о наградама у том случају.

„Град има могућност да помаже најуспешније студенте за њихово даље школовање.

Оно што је битно је то да ће сада бити награђени само ученици који буду проглашени за ђаке генерације“, закључила је Јовићева на данашњој седници Скупштине града Врања.    

Ј.Р.

Дневне вести