Ponedeljak, Utorak, Sreda, Vranjske, Petak, Subota..

SNS: Provetravanje ili veliko spremanje

Gorki espreso

DISCIPLINKE

Ono što je izvesno je to da su iz GrO udaljeni Aleksandar Mitrović, predsednik Trećeg mesnog odbora u Vranjskoj Banji i Dragoljub Kostić, direktor bujanovačkog Megala, da je Zoran Velinović smenjen sa mesta šefa Ekonomskog saveta GrO, te da su Boban Antanasijević, načelnik gradskih inspekcijskih službi i Saša Janjić Palaleja, jedan od šefova u Vodovodu, „popili“ disciplinke u svojim firmama.

Čvrsta ruka stranačke discipline nije, eto, imala milosti prema svojim vojnicima.

Informacije sa lica mesta govore da je na prošlonedeljnom GrO Bulatović posebno bio ljut na Velinovića, pa mu je u jednom momentu, uz gestikulaciju rukom okrenutom ka izlazu, rekao nešto u stilu „daj ostavku da te ja ne menjam“, ili nešto u sličnom tonu. Slaviša Bulatović, međutim, kaže da je u slučaju Velinovića sve urađeno u dogovoru:

„Sa Zoranom smo se dogovorili da zbog brojnih obaveza više ne vodi Savet za ekonomiju, već da se više posveti obavezama koje nosi mesto pomoćnika gradonačelnika. On će tako moći više da se angažuje na poslovima privlačenja investitora i oko lokalnih preduzeća“, kaže Bulatović.

Sa Kostićem je priča slična; i on, kaže Bulatović, zbog obaveza u Megalu ne može dovoljno da se posveti stranci:

„Želimo da u GrO dovedemo svežu krv, da u njega uključimo nove ljude. Kostić zbog obaveza na poslu ne može u punoj meri da se posveti stranačkom radu, želeli smo da ga rasteretimo, pa je dogovor bio da ustupi svoje mesto nekom drugom“, objašnjava Bulatović.

Kostić, međutim, kao da ne deli euforiju svog predsednika:

„Čuo sam da sam isključen iz GrO, ali me o tome niko nije zvanično obavestio. Nisam insistirao na obrazloženju, a iskreno i ne tiče me se previše“, kaže Kostić.

Jedan od sagovornika Vranjskih tvrdi da su Kostić i Mitrović iz GrO isključeni zbog zanemarivanja stranačkih obaveza, dok Velinović za Vranjske kaže da nikako nije smenjen sa mesta šefa Saveta, već da je sam podneo ostavku u dogovoru sa Bulatovićem.

„Želeo sa da se rasteretim jer imam brojne obaveze. Očekuju me razgovori oko rešavanja statusa nekadašnjih radnika Nove Jugoslavije, tu je i Ugostiteljsko preduzeće, tražimo investitore za Hotel, na fakultetu u Bujanovcu gde sam rukovodilac zaostale su brojne obaveze, tako da nisam mogao da se u punoj meri angažujem u stranci. Zbog toga sam, posle dogovora sa predsednikom odbora dao ostavku na mesto predsednika Saveta“, kaže Velinović.

On dodaje da ovde nije reč o nekakvoj stranačkoj čistki, već o običnoj preraspodeli posla.

Gradonačelnik Slobodan Milenković za naše novine potvrđuje da Velinović ostaje njegov pomoćnik za privredu, rad i zapošljavanje, a jedan od anonimnih sagovornika objašnjava da on, Velinović, po automatizmu gubi mesto u GrO čiji članovi mogu biti samo predsednici saveta i mesnih odbora.

Zamoljen da prokomentariše priče po kojima su Velinović, Janjić i Antanasijević kažnjeni zbog ispijanja kafa po baštama u radno vreme, Slaviša Bulatović kaže da se on ne kreće u krugovima u kojima se ispija kafa u radno vreme:

„Ovo nema veze sa tim. Ja ne znam ko, kad, gde i sa kim pije kafu, niti me to zanima. Ali, poručujem da su svi u SNS dužni da savesno i odgovorno rade i daju svoj maksimum“, odlučan je Bulatović.

No, do Vranjskih su došle informacije po kojima je stranka izdala nalog upravama Vodovoda i Grada Vranja da kao poslodavci sankcionišu Janjića i Antanasijevića. Rečeno-učinjeno, pa su ova dvojica dobila „disciplinku“.

Antanasijević o tome nije mogao da govori, ali zato jeste njegov nadređeni, Dušan Aritonović, načelnik Gradske uprave, koji objašnjava zašto je kažnjen „glavni inspektor“, na neki način demantujući Bulatovića:

„Zato što se red u upravi zavodi počev od čelnih ljudi. Ne mogu da očekujem poštovanje radne discipline od strane službenika ako načelnik odeljenja u radno vreme sedi u kafiću. Moraju se menjati neke navike. Antanasijević je ozbiljan čovek, dugogodišnji službenik i moj blizak saradnik. Mislim da je poruka i njemu i svakome u GU jasna. Ako neko nije spreman da menja navike, on će biti promenjen“, oštar je Aritonović.

KAD ZAHLADI

I dok je stvar oko Antanasijevića, Janjića i Mitrovića prilično jasna, pa donekle i oko Kostića, dešavanja oko Velinovića maglovita su i misteriozna. Na jednoj strani imamo tvrdnju da je Bulatović pobesneo na njega i savetovao mu da se povuče iz Saveta, na drugoj, pak, zvanično objašnjenje da se zapravo radi samo o poboljšanju stranačkih performansi. Opet, gradonačelnik kaže da će Velinović nastaviti da mu pomaže, ali će to činiti bez ikakve stranačke funkcije, takoreći kao volonter. Neki od sagovornika upućenih u SNS dešavanja mišljenja su da je Velinović samo probni balon u daljem stranačkom provetravanju, a da „treniranje strogoće“ tek predstoji može se naslutiti i iz upozorenja Dušana Aritonovića. Iz ugla građana, koji su većinsko poverenje na izborima dali upravo naprednjacima, poslednja dešavanja u toj stranci trebalo bi da deluju ohrabrujuće. Obračun sa „mangupima u sopstvenim redovima“oduvek je donosio pluseve ne samo kod „širokih masa“, već i u svakodnevnom radu, a naprednjaci svakako dobro znaju da bez čvrste ruke nema ni uspeha na narednim izborima, ali ni poslovne efikasnosti. Kafa će izgleda da se od sad pije samo popodne, kad za’ladi.

 

Pratite VRANJSKE na VIBERU:
http://chats.viber.com/vranjske

Komentari

...raspadjacka zbirudijo, ovo je vas pocetak....kraja...
....a ja vam to od srca zelim...srecnooo....