СНС: Проветравање или велико спремање

Горки еспресо

ДИСЦИПЛИНКЕ

Оно што је извесно је то да су из ГрО удаљени Александар Митровић, председник Трећег месног одбора у Врањској Бањи и Драгољуб Костић, директор бујановачког Мегала, да је Зоран Велиновић смењен са места шефа Економског савета ГрО, те да су Бобан Антанасијевић, начелник градских инспекцијских служби и Саша Јањић Палалеја, један од шефова у Водоводу, „попили“ дисциплинке у својим фирмама.

Чврста рука страначке дисциплине није, ето, имала милости према својим војницима.

Информације са лица места говоре да је на прошлонедељном ГрО Булатовић посебно био љут на Велиновића, па му је у једном моменту, уз гестикулацију руком окренутом ка излазу, рекао нешто у стилу „дај оставку да те ја не мењам“, или нешто у сличном тону. Славиша Булатовић, међутим, каже да је у случају Велиновића све урађено у договору:

„Са Зораном смо се договорили да због бројних обавеза више не води Савет за економију, већ да се више посвети обавезама које носи место помоћника градоначелника. Он ће тако моћи више да се ангажује на пословима привлачења инвеститора и око локалних предузећа“, каже Булатовић.

Са Костићем је прича слична; и он, каже Булатовић, због обавеза у Мегалу не може довољно да се посвети странци:

„Желимо да у ГрО доведемо свежу крв, да у њега укључимо нове људе. Костић због обавеза на послу не може у пуној мери да се посвети страначком раду, желели смо да га растеретимо, па је договор био да уступи своје место неком другом“, објашњава Булатовић.

Костић, међутим, као да не дели еуфорију свог председника:

„Чуо сам да сам искључен из ГрО, али ме о томе нико није званично обавестио. Нисам инсистирао на образложењу, а искрено и не тиче ме се превише“, каже Костић.

Један од саговорника Врањских тврди да су Костић и Митровић из ГрО искључени због занемаривања страначких обавеза, док Велиновић за Врањске каже да никако није смењен са места шефа Савета, већ да је сам поднео оставку у договору са Булатовићем.

„Желео са да се растеретим јер имам бројне обавезе. Очекују ме разговори око решавања статуса некадашњих радника Нове Југославије, ту је и Угоститељско предузеће, тражимо инвеститоре за Хотел, на факултету у Бујановцу где сам руководилац заостале су бројне обавезе, тако да нисам могао да се у пуној мери ангажујем у странци. Због тога сам, после договора са председником одбора дао оставку на место председника Савета“, каже Велиновић.

Он додаје да овде није реч о некаквој страначкој чистки, већ о обичној прерасподели посла.

Градоначелник Слободан Миленковић за наше новине потврђује да Велиновић остаје његов помоћник за привреду, рад и запошљавање, а један од анонимних саговорника објашњава да он, Велиновић, по аутоматизму губи место у ГрО чији чланови могу бити само председници савета и месних одбора.

Замољен да прокоментарише приче по којима су Велиновић, Јањић и Антанасијевић кажњени због испијања кафа по баштама у радно време, Славиша Булатовић каже да се он не креће у круговима у којима се испија кафа у радно време:

„Ово нема везе са тим. Ја не знам ко, кад, где и са ким пије кафу, нити ме то занима. Али, поручујем да су сви у СНС дужни да савесно и одговорно раде и дају свој максимум“, одлучан је Булатовић.

Но, до Врањских су дошле информације по којима је странка издала налог управама Водовода и Града Врања да као послодавци санкционишу Јањића и Антанасијевића. Речено-учињено, па су ова двојица добила „дисциплинку“.

Антанасијевић о томе није могао да говори, али зато јесте његов надређени, Душан Аритоновић, начелник Градске управе, који објашњава зашто је кажњен „главни инспектор“, на неки начин демантујући Булатовића:

„Зато што се ред у управи заводи почев од челних људи. Не могу да очекујем поштовање радне дисциплине од стране службеника ако начелник одељења у радно време седи у кафићу. Морају се мењати неке навике. Антанасијевић је озбиљан човек, дугогодишњи службеник и мој близак сарадник. Мислим да је порука и њему и свакоме у ГУ јасна. Ако неко није спреман да мења навике, он ће бити промењен“, оштар је Аритоновић.

КАД ЗАХЛАДИ

И док је ствар око Антанасијевића, Јањића и Митровића прилично јасна, па донекле и око Костића, дешавања око Велиновића магловита су и мистериозна. На једној страни имамо тврдњу да је Булатовић побеснео на њега и саветовао му да се повуче из Савета, на другој, пак, званично објашњење да се заправо ради само о побољшању страначких перформанси. Опет, градоначелник каже да ће Велиновић наставити да му помаже, али ће то чинити без икакве страначке функције, такорећи као волонтер. Неки од саговорника упућених у СНС дешавања мишљења су да је Велиновић само пробни балон у даљем страначком проветравању, а да „тренирање строгоће“ тек предстоји може се наслутити и из упозорења Душана Аритоновића. Из угла грађана, који су већинско поверење на изборима дали управо напредњацима, последња дешавања у тој странци требало би да делују охрабрујуће. Обрачун са „мангупима у сопственим редовима“одувек је доносио плусеве не само код „широких маса“, већ и у свакодневном раду, а напредњаци свакако добро знају да без чврсте руке нема ни успеха на наредним изборима, али ни пословне ефикасности. Кафа ће изгледа да се од сад пије само поподне, кад за’лади.

 

Пратите ВРАЊСКЕ на ВАЈБЕРУ:
http://chats.viber.com/vranjske

Коментари

...raspadjacka zbirudijo, ovo je vas pocetak....kraja...
....a ja vam to od srca zelim...srecnooo....