Ponedeljak, Utorak, Sreda, Vranjske, Petak, Subota..

SIMO KRUNIĆ, TRENER FK RADNIK

Još nismo obezbedili opstanak

IZAZOV

VRANjSKE:  U Radnik ste stigli u veoma delikatnom trenutku. Kako je došlo do saradnje, šta ste zatekli i koji su vam bili prvi potezi?

KRUNIĆ :  Sve je ovo zapravo predstavljalo veliki  izazov za mene. Moj dolazak u Surdulicu bio je rezultat dogovora sa ljudima koji vode ovaj klub, jer su pokazali neizmernu želju da Radnik ostane deo elite našeg fudbala. Dali su mi poverenje, a na meni je ostalo da svojim iskustvom pomognem da se održi i nastavi započeto, da se zadrži superligaški status. Pred nama je bio period upoznavanja. Morao sam najpre utvrditi pojedinačnu fizičku spremu i moć svakog igrača, a potom i čitavog tima, da bi već protiv ekipe iz Bačke Palanke krenuli snažno. Neminovno je da nas je čekao težak period. Momcima se vratilo samopouzdanje i rezultati su došli. Preuzeo sam na sebe preveliku odgovornost, svestan i činjenice da sam ja jedino preostalo rešenje, a na ruku nam nije išao ni izuzetno težak raspored. Ali, dao sam reč i pružio ruku svestan da dajem ono najbolje od sebe u interesu kluba.

 

Doveli ste i svoje saradnike?

Za svog prvog pomoćnika imenovao sam Igora Bondžulića, koji je tu funkciju imao i u stručnom štabu Jagodine gde smo radili zajedno. Na poziciji drugog pomoćnog trenera je Aleksandar Veličković, trener Radnikove omladinske selekcije, a jedino je na mestu trenera golmana ostao i dalje Zoran Vasković. Smatram da su promene u stručnom štabu jako bitne u ovakvim slučajevima. Moj pomoćni trener može da bude neko ko dugo radi sa mnom, zna moj način rada, razmišljnja, taktiku i stil igre. Za nova upoznavanja sa novim pomoćnim trenerima treba vremena, a mi ga nismo imali u ovom slučaju.

Kako ste uspeli da za kratko vreme preporodite ekipu?

Trebalo je iskoristiti kratko vreme da igračima prenesem svoje zahteve. Mislim i da smo u dobroj meri i  uspeli da se za vrlo kratko vreme i uigramo, da igračima ulijemo energiju i samopuzdanje. Svi smo u službi dobrih rezultata, i grad i navijači, a to možemo samo jedinstveni. Bodovi iz svake utakmice su nam neophodni. Razmišljamo samo o prvom narednom rivalu i nema osvrtanja nazad. Ja ću sve učiniti da podignem ekipu. Bitne su fizičke predispozicije igrača. Stil igre je lako nametnuti, ali sve zavisi od limita spemnosti igrača. Svesni smo da mnogo toga moramo promeniti, ali je malo vremena i moramo se prilagoditi igračima, da bi utvrdili koji sistem i stil igre treba postaviti.

 

Već na početku plej auta od tri utakmice osvojili ste maksimalnih devet bodova. Ne treba zaboraviti da su pobede ostvarene na dva gostovanja, i to oba u Beogradu, protiv Čukaričkog 2:1 i Rada 2:0, dok je u Surdulici savladan Spartak sa 3:0. Impozanto, što je malo ko ili niko očekivao.

Uloženi trud se uvek isplati, ali ti rezultati su delo izuzetnog napora svih pojedinaca u klubu.Zadovoljstvo je veće kad se sagleda da smo u napravili koheziju u kojoj svaki pojedinac daje svoj maksimum. Mnogi bi, na osnovu ova tri susreta, rekli da smo skoro obezbedili opstanak.Tvrdim da to još uvek nismo učinili i da će svaka naredna utakmica predstavljati pravu borbu u kojoj moramo istrajati do poslednjeg sudijinog zvižduka. Ekipe Novog Pazara i Borca dolaze u Surdulicu sa velikom motivacijom jer nemaju šta da izgube. Ići će na sve ili ništa i neće se braniti. Gostujemo Metalcu i Bačkoj koji su takođe u nezavidnoj poziciji i bore se grčevito za opstanak.

 

Apostrofirate nedeljni susret sa Novim Pazarom na Gradskom stadionu u Surdulici.

Ova utakmica je za Pazarce poslednja šansa za bekstvo iz zone sumraka i spas žive superligaške kože. Oni nemaju šta da izgube i ne interesuje ih ništa više od trijumfa. Biće to  najteža utakmica Radnika u dosadašnjem prvenstvu, pre svega sa psihološkog aspekta. Do našeg cilja možemo samo jedinstveni sa ljubiteljima fudbala iz Surdulice i okoline, kojima se toplo zahvaljujem na svemu što su do sada dali i pozivam ih da istraju do kraja prvestva. Onda ćemo, nadam se, zajedno proslaviti ostanak u ligi.

USLOVI

Ostajete li u Radniku i u novom prvenstvu?

Sada razmišljam samo o uspešnom završetku posla kojeg  sam se prihvatio u ovom divnom gradu koji ima šmeka, baš kao i moje rodno Sarajevo.

 

Hvalite uslove za rad u Surdulici.

Do sada sam imao idealne uslove za rad i izuzetnu saradnju sa svima u klubu, a u vremenu veoma teške situacije u srpskom fudbalu imponuje i to što je ceo grad uz klub, dok se gospodin Novica Tončev i lokalna samouprava maksimalno trude da nemamo nikakvih poteškoća u radu.

 
 

Profil

SIMO KRUNIĆ rođen je  1967 u Srajevu. Igrao je za Sarajevo, Željezničar, Partizan, OFK Beograd, Atletiko iz marbelje i nekoliko grčkih i korejskih klubova. Pored ostalih, trenirao je Jagodinu dok je ovaj tim imao važnu ulogu u Super ligi, sarajevski Željezničar, kineski Dalian Aerbin, predvodio je mlađe nacionalne selekcije i bio pomoćnik selektoru Havijeru Klementeu. Govori grčki, španski i engleski jezik.

 

Pratite VRANJSKE na VIBERU:
http://chats.viber.com/vranjske