СИМО КРУНИЋ, ТРЕНЕР ФК РАДНИК

Још нисмо обезбедили опстанак

ИЗАЗОВ

ВРАЊСКЕ:  У Радник сте стигли у веома деликатном тренутку. Како је дошло до сарадње, шта сте затекли и који су вам били први потези?

КРУНИЋ :  Све је ово заправо представљало велики  изазов за мене. Мој долазак у Сурдулицу био је резултат договора са људима који воде овај клуб, јер су показали неизмерну жељу да Радник остане део елите нашег фудбала. Дали су ми поверење, а на мени је остало да својим искуством помогнем да се одржи и настави започето, да се задржи суперлигашки статус. Пред нама је био период упознавања. Морао сам најпре утврдити појединачну физичку спрему и моћ сваког играча, а потом и читавог тима, да би већ против екипе из Бачке Паланке кренули снажно. Неминовно је да нас је чекао тежак период. Момцима се вратило самопоуздање и резултати су дошли. Преузео сам на себе превелику одговорност, свестан и чињенице да сам ја једино преостало решење, а на руку нам није ишао ни изузетно тежак распоред. Али, дао сам реч и пружио руку свестан да дајем оно најбоље од себе у интересу клуба.

 

Довели сте и своје сараднике?

За свог првог помоћника именовао сам Игора Бонџулића, који је ту функцију имао и у стручном штабу Јагодине где смо радили заједно. На позицији другог помоћног тренера је Александар Величковић, тренер Радникове омладинске селекције, а једино је на месту тренера голмана остао и даље Зоран Васковић. Сматрам да су промене у стручном штабу јако битне у оваквим случајевима. Мој помоћни тренер може да буде неко ко дуго ради са мном, зна мој начин рада, размишљња, тактику и стил игре. За нова упознавања са новим помоћним тренерима треба времена, а ми га нисмо имали у овом случају.

Како сте успели да за кратко време препородите екипу?

Требало је искористити кратко време да играчима пренесем своје захтеве. Мислим и да смо у доброј мери и  успели да се за врло кратко време и уиграмо, да играчима улијемо енергију и самопуздање. Сви смо у служби добрих резултата, и град и навијачи, а то можемо само јединствени. Бодови из сваке утакмице су нам неопходни. Размишљамо само о првом наредном ривалу и нема освртања назад. Ја ћу све учинити да подигнем екипу. Битне су физичке предиспозиције играча. Стил игре је лако наметнути, али све зависи од лимита спемности играча. Свесни смо да много тога морамо променити, али је мало времена и морамо се прилагодити играчима, да би утврдили који систем и стил игре треба поставити.

 

Већ на почетку плеј аута од три утакмице освојили сте максималних девет бодова. Не треба заборавити да су победе остварене на два гостовања, и то оба у Београду, против Чукаричког 2:1 и Рада 2:0, док је у Сурдулици савладан Спартак са 3:0. Импозанто, што је мало ко или нико очекивао.

Уложени труд се увек исплати, али ти резултати су дело изузетног напора свих појединаца у клубу.Задовољство је веће кад се сагледа да смо у направили кохезију у којој сваки појединац даје свој максимум. Многи би, на основу ова три сусрета, рекли да смо скоро обезбедили опстанак.Тврдим да то још увек нисмо учинили и да ће свака наредна утакмица представљати праву борбу у којој морамо истрајати до последњег судијиног звиждука. Екипе Новог Пазара и Борца долазе у Сурдулицу са великом мотивацијом јер немају шта да изгубе. Ићи ће на све или ништа и неће се бранити. Гостујемо Металцу и Бачкој који су такође у незавидној позицији и боре се грчевито за опстанак.

 

Апострофирате недељни сусрет са Новим Пазаром на Градском стадиону у Сурдулици.

Ова утакмица је за Пазарце последња шанса за бекство из зоне сумрака и спас живе суперлигашке коже. Они немају шта да изгубе и не интересује их ништа више од тријумфа. Биће то  најтежа утакмица Радника у досадашњем првенству, пре свега са психолошког аспекта. До нашег циља можемо само јединствени са љубитељима фудбала из Сурдулице и околине, којима се топло захваљујем на свему што су до сада дали и позивам их да истрају до краја првества. Онда ћемо, надам се, заједно прославити останак у лиги.

УСЛОВИ

Остајете ли у Раднику и у новом првенству?

Сада размишљам само о успешном завршетку посла којег  сам се прихватио у овом дивном граду који има шмека, баш као и моје родно Сарајево.

 

Хвалите услове за рад у Сурдулици.

До сада сам имао идеалне услове за рад и изузетну сарадњу са свима у клубу, а у времену веома тешке ситуације у српском фудбалу импонује и то што је цео град уз клуб, док се господин Новица Тончев и локална самоуправа максимално труде да немамо никаквих потешкоћа у раду.

 
 

Профил

СИМО КРУНИЋ рођен је  1967 у Срајеву. Играо је за Сарајево, Жељезничар, Партизан, ОФК Београд, Атлетико из марбеље и неколико грчких и корејских клубова. Поред осталих, тренирао је Јагодину док је овај тим имао важну улогу у Супер лиги, сарајевски Жељезничар, кинески Далиан Аербин, предводио је млађе националне селекције и био помоћник селектору Хавијеру Клементеу. Говори грчки, шпански и енглески језик.

 

Пратите ВРАЊСКЕ на ВАЈБЕРУ:
http://chats.viber.com/vranjske