ПОЛЕМИКЕ НА САЈТУ „ВРАЊСКИХ“ ОКО ДЕШАВАЊА У РУКОМЕТНОМ КЛУБУ

Ће дође ли крај на л'жу

Избацивање РК Врање из свих такмичења, о чему смо писали у претпрошлом броју, изазвало је бројне и жестоке реакције читалаца „Врањских“, посебно на веб сајту. Многи захтевају контролу пословања у клубу и начина на који је вођена спортска политика, али и одговорност за настало стање градоначелника Мирољуба Стојчића, начелника Пчињског округа Будимира Михајловића и бившег спортског директора Горана Ристића званог Шапранце

 

Читалац који се потписује као БИВШИ РУКОМЕТАШ, у коментару „Контрола“, тражи да се оваква неодговорна политика у рукомету и осталим спортовима на нареденим изборима најоштрије казни. Посебан акценат даје на дуговања клуба где се не слаже са секретаром Небојшом Томићем који је говорио за „Врањске“ о наслеђеним дуговима.

Трагикомично: Миодраг Николић Роби„Последњих 15 година се овде управа суштински не мења, у клубу главну реч води и за све се пита Будимир Михајловић, а ко ће на папиру да буде председник то није битно. Дуговања су почела да се гомилају кад је „Симпо“ преузео вођење клуба, отприлике 2006. године,са довођењем тренера који је плаћен месечно 1500 евра, гомилањем играча са стране, куповином скупе спортске опреме од тренеровог брата, запошљавање генералног секретара (иако клуб има секретара Аризановића), па затим плаћена функција спортског директора, на крају и правника и многих других непотребних ствари.“, завршава Бивши рукометаш и пита се да ли ће заслужена казна стићи оне који су уништили РК Врање.

ХРАНА, ПИЋЕ, ГОРИВО

Миодраг Николић Роби, некадашњи играч и тренер, у коментару Организација лопова и лажова, појашњава када је почело систематско уништавање клуба и ко су његови налагодавци и извршитељи.

„Истина је да је садашња управа дуго у клубу, али кључни моменат је био када су,  крајем августа 2009, у управу убачени (по препоруци Зорана Антића) општински портир Ристић, постављен за директора клуба (школска спрема непозната), народни посланик Радослав Мојсиловић, председник клуба, са обећањем „кула и градова“, садашњи секретар, "који много воли рукомет", Небојша Томић и још неки ликови“.

Николић истиче да Томић у изјавама жели да оправда себе и остале из УО клуба и кривицу пребаци градоначелнику, Спортском савезу и ко зна коме још. По њему,. Томић заборавља да је у клуб дошао, када је дуговање износило 1,5 милиона динара, да је клуб у наредне две године добио много више пара него било када пре, а да су на крају они угасили клуб са дугом од неких 10 милиона.

„Потребно је да Томић каже зашто за 2009. није предат завршни рачун клуба, а он је био у Надзорном одбору? Како је он, сада секретар клуба, а за то је плаћен Аризановић? Где се налазе рачуни, тужбе и пресуде? Зашто исте крије и нема намеру да их презентује јавности? Зашто је УО клуба, чији је он члан, водио такву, катастрофалну, кадровску политику и склапао небулозне уговоре са играчима, а посебна је прича уговор са тренером Лаковићем. Колико су вечеринки и „лапачки“ на рачун клуба имали он и његови пајташи из управе са тренером Лаковићем у мотелу „Папилон“ и ко зна где још? Зашто транспарентно не објави податке о уговорима са играчима, путовањима, рачуне и спецификације из кафана, продавница и бутика? Шта је са рачунима са бензинске пумпе Еуропетрол“?, пита се Николић.

Бившпи рукометаш, у свом коментару Све је то био циркус, највећу одговорност за сва дешавања у клубу и његово гашење приписује градоначелнику,  Мирољубу Стојчићу.

 

„СТОШИЋЕВЕ НЕБУЛОЗЕ“
Коментатор који је потписан као Шредер, под насловом „Стошићеве небулозе“, надовезује се на Николићев, а своди се на одговорност Ненада Стошића, члана управе.
„Ненаде, морате рећи истину о новцу који је рукометни клуб добијао од рудника Грот? Како то да ви водите пословну политику клуба? Оно што знам, то је био твој кључ за улазак у СПС. Да, г. Стошићу, Мирољуб Стојчић је плаћао ваше кафанске рачуне у ресторану. Добро знате ко је носио из кафане ручкове и вечере кући својој породици, а ко се облачио по разним продавницама. Ето сада смо преко новина Врањских упознали начелника полиције о криминалу у клубу. Боље вам је да ћутите“.
Ненаду Стошићу се обратио и Ненад Стојановић Црево који у коментару под насловом Ненаде, буди искрен тражи да му објасни где су отишле паре које је уплаћивао „Грот“.
 „Да ли је код некога завршавао на рачуну? Мораш рећи зашто је г. Бранислав Јовић одустао од плаћања тј. спонзорисања? Мислим да добро знаш ко је од вас стављао новац у џеп“, констатује Стојановић.

„Ако је он тај који одобрава средства, ваљда треба да тражи и завршне рачуне да види како су та средства утрошена. Да се то радило редовно до овога не би дошло. Тај дуг би био дупло мањи, кад би се проконтролисао сваки рачун који дође у клуб на наплату. Као што је онај, а чули смо на летошњој скупштини, да је неко потписао рачун за набавку спортске опреме за рукометни клуб, а у фактури се налази женска јакна, фудбалске патике (копачке), величина тренерке за узраст млађег сина“...

ЛОПОВИ И ПРЕВАРАНТИ

Дејан Петровић, у коментару Представите се посебно се обраћа „Бившем рукометашу“ јер сматра да је неко ко добро познаје дешавања у клубу, да ли не сме да иде до краја и обелодани своја сазнања. Зато га и отворено пита да ли не сме од Будимира Михајловића, начелника ПО и сиве еминенције клуба.   

„Горан Ристић Шапранце није баш толико наиван ко што га представљате. Имао је логично размишљање, ако овима пре мене ништа се није десило за минус од 3.000.000 динара, шта може мени да се деси за минус од 6.000.000 милиона? Нормално, ништа! Не ме дирај, не те дирам! Не заборављајте управу која је била пре ове? Први озбиљни минуси потичу одатле. Не кривите Тому и Шапранцета што су се најели крушки, него оног ко их је везао за крушку“, изричит је Петровић.

Миодраг Николић Роби, јавља се по други пут са коментаром под насловом „Ће дође ли крај л`жу“ где отворено прозива све оне који добро познају ствари у врањском рукомету, а немају храбрости да јавно иступе и боре се за истину, „да лопови и преваранти оду тамо где им је место“. То га је подстакло да напишпе шта мисли о тренутном стању у РК Врање, посебно о одговорности политичких странака за пропаст спорта.

„Ма колико се мени чинило смешно, чињеница је да су странке, а посебно СПС и ДС, веома заслужне за стање у Спортском савезу и коначно у РК Врање. Сама чињеница да је Градски одбор СПС разматрао стање у рукометном клубу, те да овај град финансира два одбојкашка клуба у истом рангу такмичења - један је СПС а други је ДС, трагикомична је истина о умешаности политичких странака у сва замешатељства око спорта. У УО клубова седе њихови кадрови, они пале и жаре Спортским савезом. Да је поштења, за очекивати је да градоначелник Стојчић и његова сенка из Спортског савеза Антић, поведу детаљну истрагу о трошењу буџетских средстава. Али, то су њихови другови, Михајловић, који из сенке води клуб, Димитријевић и неки њихови сателити - Мојсиловић, Томић и други ликови, ту важе правила мафије - закон ћутања, а за оне који су непослушни вендета. Па господин градоначелник није смео ни портира Ристића да најури с посла, само је волшебно нестао са његових врата и појавио се у Омладинском центру. Очекивао сам да ће људи из ДС бар покушати да покрену истрагу, али то је оно што ти Дејане лепо кажеш: "не ме дирај, не те дирам", и тако ће све ово бити склоњено и заборављено зарад коалиције и "мира у кући". Поштовани бивши и садашњи спортисти, љубитељи спорта, рукометаши и остали поштени људи, за ове који су на власти, за поштење и за све нас није уопште брига, (заболе ги .....). Они су сами себи довољни, главно да је њима добро, а ако треба "Промениће народ". Сви су они иста“ – завршава Николић.

Пратите ВРАЊСКЕ на ВАЈБЕРУ:
http://chats.viber.com/vranjske

Коментари

<p>Ako postoji pitanje postenja i sumlje neka bivsa tj sadasnja uprava RK Vranje pozove radnike MUP-a, sluzbu privrednog kriminala pa lepo kroz transparentnost istrage mozemo videti dali je bilo kriminalnih radnji.</p>
<p>Ne valja da se ovde prozivaju sportski radnici kako bivsi tako i ovi sadasnji kroz lazna imena ili kroz lazne nazive. sport je oduvek bio vestina postenja, tolerancije i fer pleja. Moje misljenje je da se proveri svo poslovanje RK Vranje.</p>
<p>Eto neka bude period zadnjih pet godina.Kriza kluba datira mnogo ranije. Ovo sto se desilo sada je dno dna, znaci ostalo je da se samo izmire predhodni dugovi zbog nesavesnog ponasanja pojedinaca koji su svojim prisustvom u upravni odbor kluba shvatili da mogu da rade sta hoce.</p>
<p>Drago mi je sto pojedini sportisti javno prozivaju desavanja u klubu kao i odgovorne ljude. Mislim da Robi u potpunosti tacno zna desavanja kao i ostale prljave rabote clanova UO. Osim toga veliki sekretar kluba Arizanovic je zadovoljiuo svoje potrebe postajanjem trenera prve ekipe odustao od prozivke clanova upravnog odbora ili ga je kako ljudi kazu neko ,,ucutao,,.</p>
<p>Najveci gubitnici su mladi sportisti RK Vranje kao i gradjani Vranja. sta dalje reci, postoje svi uslovi da gospoda iz tuzilastva i policije po saznanju pokrenu istrazne radnje u utvrdjivanju verodostojnosti pojedinih navoda. Ne oni nece to uraditi. oni najpre moraju otici do svoje baze kako rekoh ranije da dobiju instrukcije i tada krenu u akciju ili jednostavno odustanu od aktivnosti. Rukometni klub vranje je prvi klub koji se ne marom opstine i pojedinaca ugasio. Iduci je fudbalski klub dinamo i sve tako u nizu kako bi pojedinci spasili svoje fotelje koje su im uzdrmane. Tragovi njihovih necasnih radnji se vide na racune kluba. Pocetak je nacelnik okruga Budimir Mihajlovic pa sve do poslednjeg clana upravnog odbora.</p>

<p>Doktore i ti si bija sa nji u drustvo. Kako to ti i boban merimac ucestvujete u rad upravnog odbora a sada kritikujete iste te ljude. sto ne kritikujes Budu, nacelnika okruga. Pa nemozes, jedes leb u simpo kao doktor. Nesmes o Mirka Dimitrijevica tvoga cicu. Zatoj se ne javljaj vise, bavi se doktorskim poslom posto si ucija u Beograd i cuvaj si kuci tvoje kuce sto te najvise voli i laje na ljudi iz avliju a pogotovo na novinari i prodavni novine (najvise na Zucu).</p>
<p>Ovija iz klub, Siza, bisa, Buda, simpovci kao i Zupe hitno pod istragu. Zupe za pisanje u novine sport dve nedelje juri novinara Stanica da mu zapreti da vise ne pise.Ako pocne pisanje u Vranjske ima da ljudi pisev do iduce godine.Sramota unistili ste klub i igraci.Sve samo za vase racune i vase interese.Pa gde to ima jos si i jedenje nosili iz kafane. Sramota za Vranje i za sport</p>

<p>Ево пролазе пар издања врањских и како видим сви покушавају да оптуже оне људе који су им помогли. Овде првенствено мислим на секретара клуба г. Аризановића, момка са завршеном кожарском школом 3.степен и звања оперативног тренера (звање добио на основу фалсификованих података од стране секретара савеза Војислава Тасића). И где овде видите г. Аризановић Зорана, солидног рукометаша а момка који по цео дан испија кафу у неком локалном кафићу и оговара руководство клуба. Зашто није донео сву документацију после Скупштине клуба и пријави наше прљаве послове и фалсификате како их он наводи. Једноставно нема. Бојим се да у целој тарапани оптужби г. Аризановић је себе добро уградио у клубу. Није само питање пара него и својих интереса. Како су напоменули предходници у коментарима , такви су носили храну својој кући и својој породици. Мој удео је у томе што сам био сво време коректан од наименовања до уласка клуба у прву тј. Супер лигу Србије. &nbsp;Чланови УО су радили на своју руку. Г.Ненад Стошић добро зна како је трошио на разне кафанске рачуне и теревенке као и један део Симпове линије. Ето људи позовите полицију, стојим усправно и часно за све оптужбе па биле истините или не истините. Велика је жалост због гашења клуба. То је трагедија овог руководства и г. Анђушевића и његових коментара о раду председника клуба. Време је дошло да се отвори ПАНДОРИНА кутија.</p>
<p>Зато моји пријатељи и душмани ЖИВЕЛИ</p>
<p>&nbsp;</p>

<p>Gledam ovo i nemogu se nacuditi. Toliko rukometnih prica i pljuvacina. Vise od 40 godina sam u rukometnom sportu. Ovo je prvi put u mom zivotu kao generalnog sekretara saveza, saveznog kontrolora i dugogodisnjeg rukometnog sudiju da grad, politicari gase jedan klub sa tradicijom.</p>
<p>Sta je uradio nacelnik okruga Budimir Mihajlovic, sta je uradila uprava, Andjusevic, Nenad Stosic i ostali. Gde je poslanik. Sve je to jedna prevara. Eto kada sumiram racune ostali su duzni savezu i to poprilicno. Ja sam tolerisao, maksimalno. Mislim ajde klub iz Vranja, bice para. I sta ??</p>
<p>Ostali su duzni i bogu. Saprance je obecavao neki novac, obecavao placanje u rate. Tri puta sam uspeo da naknadno registrujemo igrace i ako je prosao prelazni rok. I tu su izvrsili prevaru. Vidim da se ovde pojavljuje sa komentarima i dr.Simic, bivsi predsednik opstinskog rukometnog saveza. Njegov uspeh je vezan za druge ljude, jednostavno i za klub Vranje gde je svojim radom najmanje pomogao klubu a jos manje savezu.</p>
<p>Eto sada se covek bavi muzikom i najverovatnije pokusava da stekne reputaciju profesionalnog muzicara. Zato mu zelim sve najlepse i neka se mane rukometa i komentara jer ga nikada nije ni igrao a jos kako vidim u njegovim hvalospevima da je bio profesionalac. Ja nisam zavrsio za doktora vec sam u JUMCO godinama bio magacioner ali sam svim srcem godinama u ovom sportu. Kada sam poslednji put video ko je sve u upravnom odboru rukometnog kluba Vranje jednostavno sam pomislio da smo dobili klub malih akcionara Simpa. Jedino je falio nas drug Dragan Tomic i da jednostavno odredimo ciljeve i zadatke. Neznam zasto se ovde ne pojave sa komentarima Ljubisa Andjusevic, Nenad Stosic i ostala Simpova svita da jednostavno kaze sta je sve umesno zaduzeno i odneseno iz kluba. Price su duge a optuzbe goleme. Mislim da posto policija ne radi svoj posao ovde ce vreme uciniti svoje. Zao mi je mladjih kategorija i gledaoca. Sve ostalo neka im bude na casti.......</p>
<p>Redakcijo svaka cast na tekstu. Molim &nbsp;Vas da iduci put naravite intevju sa nacelnikom okruga, dugogodisnjim predsednikom kluba Budimirom Mihajlovicem.&nbsp;</p>

<p>Povodom objave teksta pod naslovom &quot;PRLJEVE STVARI&quot; izjavljujem po svim odgovornostima da nisam pisao pomenuti tekst.</p>
<p>Vojislav Tasic gen.sek. ORS Vranje&nbsp;</p>

<p>Evo jos jedan iz uprave ugasenog rukometnog kluba se javio...Saprance,pisao je ovde nesto i Bisa Andjusevic.Slucajno sam jednom na televizor gledao predsednika i sekretara Tomu.Svi oni pozivaju i stoje na raspolaganju organima koji su zaduzeni za kontrolu poslovanja.Sta vise onda ti organi cekaju,neka odu i neka provere sve navode,koliko je para uslo u klub,i gde su se te pare trosile.A to moze svaki da logicno zakljuci,ako uzmemo (npr Papilon)kako se prica i pise dugovanja su tam oko 13000-15000 evra.Ako se zna da je tamo ziveo i hranio se trener Lakovic otprilike 18meseca+da se hranilo nekoliko igraca-PA DA LI MOZE DA TO KOSTA TOLIKO.Pa ako zaista postoji u fakturu koja je stigla za naplatu iz prodavnice stavka zenska jakna i patike za fudbal(kopacke) lepo onaj koji je potpisao iz klub neka plati.Skupi su domaci igraci koji su da ne preterm ali isti kvalitet kao i ovi koji su dovodjeni sa strane ali za nji je mnogo da se da 600 evra mesecno a na stranca moze 900+stan+hrana+obestecenje&nbsp; i tako redom....Za 1(JEDAN) dan sve to moze da se stavi na papir i iznese pred javnost-AKO SE OCE</p>

<p>Видим да се овде неки и лажно представљају!? Било би коректно, да када већ вређаш, успут и кажеш ко си. То што си написао о мени нема везе са истином, и ти то добро знаш. Ја сам напустио РК &quot;Дубочица&quot; - Лесковац 1980.године, када је она била међу четири најстарија прволигаша у СФРЈ и била је стандардни члан најјаче лиге на свету, а за мене тамо није било места. Тиме се поносим. Још више се поносим својим радом и делима у РК &quot;Врање&quot;, чији сам члан - играч и тренер, са врло кратким прекидима, од 1983. Мој матични клуб, &quot;Дубочица&quot;, угашен је 1992., а сценарио је исти као и овај у Врању, Нишу, Бујановцу... Морао би ти да ми објасниш: Какве ја имам везе са дешавањима у Лесковцу, 12 година након мог одласка? Зашто си ово написао? Намера ти је да омаловажиш наша настојања да се истражи рад управе клуба и пронађу кривци за његово гашење. После 55 година постојања клуба, ваљда је нормално, да они који су га угасили, поднесу рачуне. Посебна је прича што они траже да неко доказује њихове преваре. Сва документација је код њих, па ти пробај да докажеш.</p>

<p>citajuci razne komentare o rukometu na vasem sajtu dosao do zakljucka da ovo nicemu ne vodi.ima jedan sport u vranju koji je po svojim dugodisnjim prljavim rabotama jos gori ali njega nema u komentarima itd.stanje u rukometu nikada&nbsp; nije bilo sjajno jos kada se rukomet igrao na betonu,oni su se stalno ogovarali kao neke zene tracare a to se prenelo virusno na sve generacije bolest koja i danas traje a danas u modernoj modifikaciji u sluzbi pljacke,da se naplate zasluge za sva vremena.tu neznas ko je sujetniji ili mizerniji tj.statusno vrlo tanki i kada dodate propale politicare koji su tu dosli da lece komplekse a usput i napune djep onda vam je sve jasno.iyvedena je legalna pljacka usred bela dana.amerika je u vreme prohibicije imala eliota nesa a mi danas a narocito sport prepusteni kriminalu&nbsp; i korupciji kao i celo nase drustvo.nestace mo kao hazari i ostali istorijski narodi.svi sportovi u vranju koji su jedva prezivljavali tokom 20g.unazad i dalje su zivi a ovi sa velikim budjetima ne postoje.</p>

<p>grad vranje nema generalnu strategiju u sportu kao i u svim drugim delatnostima od znacaja za zivot i rad na svim poljima.sport je odraz celog drustva i njegovih tokova,sportski radnici su na periferiji dogadjaja u smislu odlucivanja.tu rec vode konobari,portiri i ostali kozmeticki radnici.javno mnjenje je bitan faktor u formiranju nekih stavova,medjutim odnosi su optereceni stranackim i partijskim ambicijama i sport dobija drugu dimenziju,kao sto je trgovina i ostalo,medjutim proizvodnje nigde nema,klubovi se vecina njih koristi za legalno pranje novca i to stranackog.nije slucajno da postoje po dva ili tri kluba cak u istom rangu recimo kik/boks,karate,odbojka itd.sve to trpe poreski obveznici ovog grada .zamislite da radnici sportskog saveza bar vecina njih neznaju cak i gde im je radno mesto a svi zajedno gledaju sta rade u drugim strankama tj.bave se spijuniranjem ostalih.i tu nema progresa niti napredka samo obstrukcije i ogovaranja prazna.sve je ovo vrlo lose za sport i njegov razvoj uopste ako je uopste nekog vise briga za to.zato jedan zdrav rez i sve ispocetka sa novim ljudima i ljudima koji se nisu ogresili,sa novim gradonacelnikom,predsednikom sportskog saveza,novim ministrom za sport itd.</p>

<p>Kazes da su clanovi upravnog odbora radili na svoju ruku....pitanje-STO ONDA TAJ TRENUTAK KAD SE NE SLAZES STA RADE CLANOVI UPRAVE NISI IZASAO IZ KLUB I DAS OBJASNJENJE,NAPUSTAM MESTO DIREKTORA RK VRANJE ZBOG TOGA I TOGA.ALI,ipak je slatko da imas tu funkciju a i mnogo sto sta drugo,Sad svako pere ruke,kao da nisu zajedno bili klub,sastancili po papilon i haremluk,i kao da je nekoj drugi napravio onoliki dug i ugasio klub.Znaju se clanovi uprave koja je ugasila klub,i pamtice se njihova imena ....od Budu do onog varioca Srbu sto zamalo ugasi zavarivac,ali u RK neje omanuo</p>