ZEITGEIST Addendum

ZEITGEIST Addendum

Postod Svedjanka u Pet, 24 Apr 2009, 10:11

Da li ste gledali film "Svest o stvarnosti" i sta mislite o tome?
Svedjanka

Pridružio se: Sre, 25 Feb 2009, 01:58

Re: ZEITGEIST Addendum

Postod dominus u Sub, 25 Apr 2009, 14:03

Gledao sam zeitgeist,ima nekoliko delova (mislim da je onaj sa religijom i fed rezervama interesantan blago receno...)
Ko hoce da gleda evo http://www.zeitgeistmovie.com
Ima previse ljudi sa privatnim fakultetom u gradu sto znaci malo zainteresovanih za film i neko kriticko razmisljanje.
dominus

Pridružio se: Pon, 24 Nov 2008, 11:37

Postod Svedjanka u Sub, 25 Apr 2009, 15:02

Ja mislim na onaj zadnji deo koji govori o MMF i o tome ko i kako vlada svetom. U njemu je ponudjeno resenje tzv. Venus projekat koji objasnjava kako nase drustvo od tog Monetarnog sistema u kome zivimo moze preci u Humanitarno drustvo gde ljudi nece trebati da budu iskoriscavani u poslu kao robovi.
Neznam za taj sajt, ja imam film na DVD-u, ali prva scena u filmu je jedno veliko oko...Jel mislimo na isto?
Svedjanka

Postod dominus u Ned, 26 Apr 2009, 13:55

Taj sa okom na pocetku je noviji, imas ga na sajtu sto sam stavio,ja sam gledao raniju verziju sa nekoliko povezanih prica o religiji,11. septembru i federalnim rezervama i dolaru
dominus

Postod Svedjanka u Ned, 26 Apr 2009, 16:07

Da..znam da je noviji, ja ga imam na DVD-u. I na njega sam i mislila. Jel znas mozda koliko ljudi je upuceno u taj film i sta misli o tome?
Svedjanka

Postod dominus u Sub, 02 Maj 2009, 22:32

"Istina je tamo negde"-sto bi reko agent Molder. Teorije zavere su mi mrske zbog radikala :) ,Ne verujem da postoji neka mogucnost da neka ljudska sila van drzavne vlasti i velikih kompanija deluje na zbivanja u svetu,pre bih rekao da tu mozda postoji nekoliko heterogenih centara moci u svetu koji zarad interesa koegzistiraju i prave kompromise koje se obicnim ljudima obiju o glavu.
dominus

Povratak na Ekonomija