Славица Цветковић

 • Добар дан, на снази је ванредна ситуација

  11.01.2017

  Добар дан, на снази је ванредна ситуација

  Врање је један од 11 градова Србије у коме је проглашена ванредна ситуација, због  ниских температура и великог снега. Регистроване су и две жртве које су преминуле од последица ниских температура.

  Дакле, упаљен је тај црвени аларм.

  Штаб за ванредне ситуације заседа непрекидно и решава проблеме. У складу са ситуацијом.

   Апелују надлежни да се без преке потребе не излази напоље, јер је клизаво и хладно.

  Да, тако се то ради и ту ништа није спорно.

 • Сасвим обичан дан

  21.12.2016

  Јучерашњи дан је за одборнике Скупштине града био напоран, веома напоран. Неки би рекли, нека је, важно је да је био успешан.

  Након два ребаланса усвојен је буџет од 3,053 милијарди динара за наредну годину. Одборници владајуће коалиције, њих 44 гласало је за, док је њих осморо из опозије било против. И како то обично бива паре су распоређене. И ту ништа није ново.

  Они који креирају буџет, гласају за, опозиција је против, и тако годинама уназад. Разрешен је и директор Туристичке организације Врање, Дејан Тасић, који је поднео оставку.

 • КУЛТУРО, ЕВЕ МЕ

  14.12.2016

  Врање је до синоћ било стециште културе. Завршена је Књижева колонија која је почела исте вечери када је представљена монографија о 135 година Гимназије „Бора Станковић“. Сат горе, сат доле, није никакав проблем. Да ситуација буде компликованија организован је сусрет песника Стевана Милошевића, вероучитеља са ђацима ОШ“Рдоје Домановић“, где иначе предаје. То се није догодило у школи већ у галерији Народног музеја, у исто време када је Миња Илијева из Ниша организовала интерактвну радионицу у сали ОКЦЕ, баш са ученицима од првог до четвртог разреда основних школа.

 • ОЧИ ГОВОРЕ ВИШЕ ОД РЕЧИ

  07.12.2016

  Подаци Основног јавног тужилаштва у Врању су поражавајући. Од септембра месеца до данас, број деце жтрве породичног насиља је у порасту. Седамнаесторо најмлађих са територије града, доживело је да се над њима врши насиље, оно најстрашније. Очеви су их шамарали, избацивани су напоље на кишу и снег, били су преплашени на смрт гледајући како отац на туче мајку. Неки нису смели ни да заплачу, јер би уследио шамар, па батине, па крв из носа, па избацивање из куће. Упознала сам једног дечака који је гледао како је отац у пијаном стању тукао мајку и истеривао је из куће.

 • Десет минута са лекаром

  30.11.2016

  Чини се да нема дана а да нам се не саопшти нека новина, значајна за додатно  нарушавање нашег нервног система. Уосталом то можда некима не смета, можда им прија, можда се диве свим подухватима власти и прихватају ама баш све што се усвоји, нареди, саопшти.

 • ПЕТ ХИЉАДА ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

  23.11.2016

  „Пензионерима пет хиљда линеарно“, „Једнократна помоћ за пензионере биће исплаћена у среду 22. новембра“, „За 1.700.000  пензионера у Србији 5.000 динара, исплата у среду, они који добијају пензије на кућну адресу до краја недеље“. Ово су вести дана јуче и данас у готово свим штампаним и електронским медијима. Оно, како и где живимо, све је вест дана. Али, убише душу. Претпостављам да су уредници рекли спикерима да посебно нагласе „пет хиљада“. Аман, зааман!

 • ТВ за седам банки

  16.11.2016

  Свако друштвено-одговорно предузеће има добру пословну пословну политику јер у противном не би било одговорно, а камо ли друштвено.

  Тако и један од највећих ланаца малопродаје техничке робе, како на web-у тако и на земљи, да му не помињем име (била би реклама), има пословну политику коју гаји, негује и неће је мењати.

  Елем, у продајним објектимате куће технике, међу којима је и продавница у Врању, све је на акцији.

  Смарт телевизори, лаптопови, фенови за косу, фрижидери, усисивачи, мобилни телефони и тако даље.

  Акције, акције, ма џабе.

 • Марфијев закон

  09.11.2016

  Већина становника најнеуређеније земље на свету, зване Србија, живи по Марфијевом закону.

  Баксуз до баксуза, ако нешто може поћи по злу, поћи ће.

  Верујући људи кажу да је причест закон. 

  Можда.

  Али, о томе не бих данас.

  Желим да скренем пажњу на врло учестале појаве, зване телефонске и анкете поводом продаје производа и томе слично.

  Заправо, ово је бег од телевизије, радија, интернета и штампе у којима је највећи део простора посвећен убиствима, самоубиствима, насиљу у породици, Јајинцима и све тако до сутра.

 • Ало, централа!

  02.11.2016

  Врање, Србија, 21. век.

  Уколико вам у било које доба дана затреба неко одељење Дома здравља или врањске Опште болнице, да се на пример консултујуте са лекаром, а притом немате његов мобилни и нисте му пријатељ или познаник, и не можете да се „телепронтујете“ у ординацију, у озбиљном сте проблему.

  Можете звати неку такси станицу, или звонити од врата до врата да бисте некако стигли до лекара.

  Елем, централа Здравственог центра не ради близу две године!

  Заправо, има запослених, али они вам дају фиксне телефоне одељења које вам је потребно.