Skip to Navigation

ПОЛЕМИКЕ НА САЈТУ „ВРАЊСКИХ“ ОКО ДЕШАВАЊА У РУКОМЕТНОМ КЛУБУ

Ће дође ли крај на л'жу


Душан Ђорђевић

Избацивање РК Врање из свих такмичења, о чему смо писали у претпрошлом броју, изазвало је бројне и жестоке реакције читалаца „Врањских“, посебно на веб сајту. Многи захтевају контролу пословања у клубу и начина на који је вођена спортска политика, али и одговорност за настало стање градоначелника Мирољуба Стојчића, начелника Пчињског округа Будимира Михајловића и бившег спортског директора Горана Ристића званог Шапранце

 

Читалац који се потписује као БИВШИ РУКОМЕТАШ, у коментару „Контрола“, тражи да се оваква неодговорна политика у рукомету и осталим спортовима на нареденим изборима најоштрије казни. Посебан акценат даје на дуговања клуба где се не слаже са секретаром Небојшом Томићем који је говорио за „Врањске“ о наслеђеним дуговима.

Трагикомично: Миодраг Николић Роби„Последњих 15 година се овде управа суштински не мења, у клубу главну реч води и за све се пита Будимир Михајловић, а ко ће на папиру да буде председник то није битно. Дуговања су почела да се гомилају кад је „Симпо“ преузео вођење клуба, отприлике 2006. године,са довођењем тренера који је плаћен месечно 1500 евра, гомилањем играча са стране, куповином скупе спортске опреме од тренеровог брата, запошљавање генералног секретара (иако клуб има секретара Аризановића), па затим плаћена функција спортског директора, на крају и правника и многих других непотребних ствари.“, завршава Бивши рукометаш и пита се да ли ће заслужена казна стићи оне који су уништили РК Врање.

ХРАНА, ПИЋЕ, ГОРИВО

Миодраг Николић Роби, некадашњи играч и тренер, у коментару Организација лопова и лажова, појашњава када је почело систематско уништавање клуба и ко су његови налагодавци и извршитељи.

„Истина је да је садашња управа дуго у клубу, али кључни моменат је био када су,  крајем августа 2009, у управу убачени (по препоруци Зорана Антића) општински портир Ристић, постављен за директора клуба (школска спрема непозната), народни посланик Радослав Мојсиловић, председник клуба, са обећањем „кула и градова“, садашњи секретар, "који много воли рукомет", Небојша Томић и још неки ликови“.

Николић истиче да Томић у изјавама жели да оправда себе и остале из УО клуба и кривицу пребаци градоначелнику, Спортском савезу и ко зна коме још. По њему,. Томић заборавља да је у клуб дошао, када је дуговање износило 1,5 милиона динара, да је клуб у наредне две године добио много више пара него било када пре, а да су на крају они угасили клуб са дугом од неких 10 милиона.

„Потребно је да Томић каже зашто за 2009. није предат завршни рачун клуба, а он је био у Надзорном одбору? Како је он, сада секретар клуба, а за то је плаћен Аризановић? Где се налазе рачуни, тужбе и пресуде? Зашто исте крије и нема намеру да их презентује јавности? Зашто је УО клуба, чији је он члан, водио такву, катастрофалну, кадровску политику и склапао небулозне уговоре са играчима, а посебна је прича уговор са тренером Лаковићем. Колико су вечеринки и „лапачки“ на рачун клуба имали он и његови пајташи из управе са тренером Лаковићем у мотелу „Папилон“ и ко зна где још? Зашто транспарентно не објави податке о уговорима са играчима, путовањима, рачуне и спецификације из кафана, продавница и бутика? Шта је са рачунима са бензинске пумпе Еуропетрол“?, пита се Николић.

Бившпи рукометаш, у свом коментару Све је то био циркус, највећу одговорност за сва дешавања у клубу и његово гашење приписује градоначелнику,  Мирољубу Стојчићу.

 

„СТОШИЋЕВЕ НЕБУЛОЗЕ“
Коментатор који је потписан као Шредер, под насловом „Стошићеве небулозе“, надовезује се на Николићев, а своди се на одговорност Ненада Стошића, члана управе.
„Ненаде, морате рећи истину о новцу који је рукометни клуб добијао од рудника Грот? Како то да ви водите пословну политику клуба? Оно што знам, то је био твој кључ за улазак у СПС. Да, г. Стошићу, Мирољуб Стојчић је плаћао ваше кафанске рачуне у ресторану. Добро знате ко је носио из кафане ручкове и вечере кући својој породици, а ко се облачио по разним продавницама. Ето сада смо преко новина Врањских упознали начелника полиције о криминалу у клубу. Боље вам је да ћутите“.
Ненаду Стошићу се обратио и Ненад Стојановић Црево који у коментару под насловом Ненаде, буди искрен тражи да му објасни где су отишле паре које је уплаћивао „Грот“.
 „Да ли је код некога завршавао на рачуну? Мораш рећи зашто је г. Бранислав Јовић одустао од плаћања тј. спонзорисања? Мислим да добро знаш ко је од вас стављао новац у џеп“, констатује Стојановић.

„Ако је он тај који одобрава средства, ваљда треба да тражи и завршне рачуне да види како су та средства утрошена. Да се то радило редовно до овога не би дошло. Тај дуг би био дупло мањи, кад би се проконтролисао сваки рачун који дође у клуб на наплату. Као што је онај, а чули смо на летошњој скупштини, да је неко потписао рачун за набавку спортске опреме за рукометни клуб, а у фактури се налази женска јакна, фудбалске патике (копачке), величина тренерке за узраст млађег сина“...

ЛОПОВИ И ПРЕВАРАНТИ

Дејан Петровић, у коментару Представите се посебно се обраћа „Бившем рукометашу“ јер сматра да је неко ко добро познаје дешавања у клубу, да ли не сме да иде до краја и обелодани своја сазнања. Зато га и отворено пита да ли не сме од Будимира Михајловића, начелника ПО и сиве еминенције клуба.   

„Горан Ристић Шапранце није баш толико наиван ко што га представљате. Имао је логично размишљање, ако овима пре мене ништа се није десило за минус од 3.000.000 динара, шта може мени да се деси за минус од 6.000.000 милиона? Нормално, ништа! Не ме дирај, не те дирам! Не заборављајте управу која је била пре ове? Први озбиљни минуси потичу одатле. Не кривите Тому и Шапранцета што су се најели крушки, него оног ко их је везао за крушку“, изричит је Петровић.

Миодраг Николић Роби, јавља се по други пут са коментаром под насловом „Ће дође ли крај л`жу“ где отворено прозива све оне који добро познају ствари у врањском рукомету, а немају храбрости да јавно иступе и боре се за истину, „да лопови и преваранти оду тамо где им је место“. То га је подстакло да напишпе шта мисли о тренутном стању у РК Врање, посебно о одговорности политичких странака за пропаст спорта.

„Ма колико се мени чинило смешно, чињеница је да су странке, а посебно СПС и ДС, веома заслужне за стање у Спортском савезу и коначно у РК Врање. Сама чињеница да је Градски одбор СПС разматрао стање у рукометном клубу, те да овај град финансира два одбојкашка клуба у истом рангу такмичења - један је СПС а други је ДС, трагикомична је истина о умешаности политичких странака у сва замешатељства око спорта. У УО клубова седе њихови кадрови, они пале и жаре Спортским савезом. Да је поштења, за очекивати је да градоначелник Стојчић и његова сенка из Спортског савеза Антић, поведу детаљну истрагу о трошењу буџетских средстава. Али, то су њихови другови, Михајловић, који из сенке води клуб, Димитријевић и неки њихови сателити - Мојсиловић, Томић и други ликови, ту важе правила мафије - закон ћутања, а за оне који су непослушни вендета. Па господин градоначелник није смео ни портира Ристића да најури с посла, само је волшебно нестао са његових врата и појавио се у Омладинском центру. Очекивао сам да ће људи из ДС бар покушати да покрену истрагу, али то је оно што ти Дејане лепо кажеш: "не ме дирај, не те дирам", и тако ће све ово бити склоњено и заборављено зарад коалиције и "мира у кући". Поштовани бивши и садашњи спортисти, љубитељи спорта, рукометаши и остали поштени људи, за ове који су на власти, за поштење и за све нас није уопште брига, (заболе ги .....). Они су сами себи довољни, главно да је њима добро, а ако треба "Промениће народ". Сви су они иста“ – завршава Николић.

Menadzerisanje

Gospodine Andjusevicu, sve ovako ispricate i opet nam dokazujete to sto svi znamo.Znamo da je uprava Rukometnog kluba sposobna!Rukometnu javnost interesuje da li mozete da date odgovore na nekoliko pitanja:
1.Da li je gradonacelniku prezentovano koliko je novca potrebno za Prvu ligu?
2.Da li je grad ispunio svoju dogovorenu obavezu prema klubu?
3.Ko je postavio Ristic Gorana za sportskog direktora?
4.Ko je postavio Tomu za sekretara?
5.Ko je smenio predhodnu upravu, Aleksica i Dodica i zasto su oni smenjeni?

Citam neki predjasni komentar i podsetih se nekih sada vec istorijskih dogadjaja i nekih cinilaca. Ali kao sto rekoh,nisu krivi Toma i Saprance da im date toliki novac da barataju sa njime.
Mislim da ovde nije trebao da se ispuni ni jedan koalicioni dogovor,na koji se vi vadite. Svi ste clanovi iste partije. Tih 5 miliona koja ste obezbedili su imaginarni,i oni su sada narasli na 10 miliona minusa. Isli ste uzimali robu i usluge i kao pravi drzavni menadzeri trosili ste drzavne pare,koje priznacete se najlakse trose. Normalno je da u takvim mutnim rabotama i davaoci tih usluga i dobara su isto toliko krivi kao i vi. Ali, u ovo danasnje vreme gde je svako svakom duzan. a najlepse je kad vam je duzna drzava,a ona ne propada svi davaoci usluga i dobara dobice svoj novac preko suda. Svi zadovoljni, a klub nepostoji. Normalno jeda u takvim dilovima rukometni klub kupuje kopacke,zenske jakne, fast food za poneti kuci itd.
Ja kao bivsi clan Rukometnog kluba nemogu da osporim Vas entuzijazam vezan za Klub. Ali,da li ne mislite da je moglo nesto da se promeni pre ove katastrofe? Vi i vasi drugovi ste vukli konce zadnjih 20 godina.Imali ste uspeh,Prva liga, ali imacete na dusi i UBISTVO Rukometnog kluba. A ovo nasi treneri i treneri sa strane,opet ste Vi krivi za to. Vi ste od njih napravili te i takve trenere,a oni su umislili da su nezamenljivi,najbolji,najlepsi. Vi ste ih napravili takvim,vasim visedecenijskim rokadama. Pricate o koaliciji,koheziji i ispada da Vi sve radite na stetu SPS-a,a da DS ima neku korist. Kazite ko iz DS ima korist od sportskog dinara?
Vranje i Srbija bi trebalo da ima jos desetine ovakvih entuzijasta kao sto je Robi.Neka Vasi visedecenijski treneri navedu JEDAN od ovolikih rezultata koji ima Robi sa mladjim generacijama. Kraj.

Bišo

Biso objasni ljudima gde ste trošili pare. Kažite koliko je para potrošeno na kafanske racune, gorivo. Koliko je ljudi koristilo restoran pa i njihove porodice. Recite jednom istinu. stalno lažete

Papazjanija

Prosto čovek da ne veruje kakvi se komentari ovde pišu i neosnovane i lažne činjenice iznose.Mi ovde pokušavamo da razgovaramo o rukometu i mogu da razumem sve komentare u vezi sa njim,a pominje se neki plaćeni ili neplaćeni PDV,sportska hala,zapošljavanje nečije familije,dom učenika i šta li još sve što nema veze sa rukometom.No, tu izgleda nema ništa čudno jer je to sve odraz mentaliteta ljudi i sredine u kojoj živimo.
Vidim da ima i takvih koji dele savete  sa distance,odnosno sa daljine. Pojedinci otišli čak u Beograd pa otud dele savete,misle pametniji su.
S vremena na vreme javi se naš vrli sugradjanin ,Haški svedok Crevo pa pljuje li pljuje.Pametuje,predlaže,deli savete i verovatno misli da su svi zaboravili kakav je trag ostavio u Vranju i okolini.Njega ću podsetiti a sugradjane obavestiti da je i on u vreme kada je funkciju predsednika UO RK Vranje obavljao Milan Milanović bio član UO RK Vranje i da je odatle izbačen jer je uhvaćen kako po lažnim nalozima podiže novac sa žiro računa kluba.Takodje,kao komercijalni direktor fabrike akumulatora SVETLOST u Bujanovcu uhvaćen je u malverzacijama i samo nekim čudom izbegao je zatvor.Posle toga napustio je Vranje i pobegao u Beograd.Poznato je i to da je bio učesnik rata u Hrvatskoj i to cenim i poštujem.Ali ne mogu da shvatim kako je mogao da svojoj rodjenoj majci pošalje smrtovnicu (navodno poginuo u ratu)samo da bi izbegao vraćanje kredita koje je pre odlaska na ratište podigao.
Svi smo imali prilike da ga gledamo i slušamo kako svedoči na sudjenju protiv Vojislava Šešelja u Hagu.Doduše svedočio je u korist Šešelja ali istinu je govorio samo kad pogreši.Ako je i od Crevara mnogo je.
 
 

Bisomanija!

Biso zajebi pisaniju nemas argumenti nego pocni i ti ko zena  ti da kunes ovde. smiley
 

Докле више кријење - која "УПРАВА"!?

Мало касним са одговором, али немогу да прећутим овакву провокацију. Ако си (сте) био у УО клуба, ти би требао то боље да знаш од мене, јер ја већ 2 године нисам присутан у клубу. Упркос томе ја сам успут рукометно обучио још две генерације (96 и 97 годиште) рукометаша. А сада ћу те подсетити ко су ти момци, за које тврдим да изнад свега воле рукомет и клуб, а сигурно много више него ти. Ево списка (ако их не познајеш, јави се, послаћу ти њихове слике и генералије): Арсић Дарко, Цветковић Александар, Тасић Ненад, Џонов Жарко, Тасковић Давор, Станковић Дарко, Тасић Немања, Стаменковић Никола, искусни Павловић Владан и Станковић Ненад (преброј их више пута да не погрешиш). Поред њих сигурно би из комшилука дошао неко од следећих: Илић Милош (наш је члан), Иван и Предраг Дабетић и Ташковић Сава. Сада ћу ти назначити да су генерације 93 и 94 (сада су то момчине од 17 - 18 година), играли генерацијску, Пионирску супер лигу Србије, били међу 8 најбољих екипа, побеђивали Партизан, Звезду, ПКБ ..., освојили републичко школско првенство. И те сте момке растурили. Од мене, за сада толико, МАЛО ЛИ ЈЕ? Небрините ускоро стиже генерација 99. Извињавам се унапред, ако сам, нехотично у брзини, изоставио неког од рукометаша.  

Бишине луткомендије

Ето поново господин Анђушевић звани Биша гитариста не мирује. Он је нашао да се јави и коментарише људе који су оставили свој живот на бетону за рукометни клуб Врање. Он нашао да оптужује људе како немају појма, како је он познавалац овог лепог и за Врање тужног спорта. Незнам како видим да остали актери су остали уздржани од коментара. Ја сам мислио да међу коментаре видим и Будиумира Михајловића, главног организатора ове групе која је уништила овај спорт. Можда је господин Анђушевић пиар или потпарол бивше тј садашње управе угашеног, јадног и осрамоћеног рукометног клуба.
Све ово је фарса да би се потпуно уништили сви докази анархије и трошења пара пореских обвезника. Неки су како видим трошили по кафане а пунили  резервоаре  својих аутомобила по оној српској (и тата би сине).
Стварно ценим да г. Анђушевић има толике храбрости да се појави са коментаром  напада и пљује ове поштене људе који виде шта се дешава са овим клубом. Као што рекох господин Анђушевић покушава да амортизује сва своја недела и своје ,,прљаве" работе за време свог директоровања у спортскох хали па и сада у новој средини где запошљава све од ред у његовој фамилији. Мислим да се господин треба у овим годинама бавити музиком. Као што рекох можда нађе ту негде себе. Нека остави рукомет и проблеме. Једино ми је жао што господин Анђушевић је био само један дан председник рукометног клуба Врање. Ето сада престајем са писањем коментара јер би тиме можда дотакао још неке чланове управног одбора клуба који су дирекно нанели штету клуба. Замолио би редакцију врањских да затражи интервју од садашњег начелника  Пчињског округа г. Будимира Михајловића и како би грађани Врања сазнали његово учешће у управи клуба као економско финансијски извештај о пословању који се никада није показао нити усвојио на управном одбору. 

Bišo lažes

Dokle vise lazi. Pa gde ti Biso da se javis i pricas o parama i problemu rukometnog kluba. Da sam ja vlast, sve bi pohapsio i dokazao kako ste pokrali javne ustanove kao direktori. Gde u kojoj zemlji postoji da neko ne uplati porez, da obmane državu. Eto sadasnji direktor sportske hale u ovu besparicu je podigao kredit kod banke da pokrije dugove placanja poreza od 2005 godine.
Stvarno je da ova vlast, ovi koalicioni parneri dozvoljavaju ovakvo bezvlasce i anarhiju. Ocejujem da moramo da ih kaznimo na izborima. Eto Bisa bi u nekoj normalnoj zemlji bio uhapsen i strpan u zatvor. Da u zatvor i morao bi da da svu svoju imovinu za nadohnadu stete koju je nacinio u firmi gde je direktorovao. Ovde su ga jos i unapredili gde je izaposljavao bratance, sestrice i svoju buducu snaju. Sta dalje da pricamo o problematicnom coveku.

Bišo, Bišo uništitelju matrijalnih dobara

Gledam i nemogu se načuditi da se čovek koji je uništio Sportsku halu javio i još kritikuje. To jednostavno govori da može čovek biti bez moralna i poštenja. Pa gospodine Andjuševiću Viste uništili sportsku halu jer Vam je ona bila poligon za razna krivična dela koja još sede u fikama vranjskog pravosudja jer se koalicioni partneri dogovaraju. Šta ti misliš posle izbora. Pa to gospodine andjuševiću ne zatareva. Mislim da nisi zaboravio razne malverzacije oko humanitarne navte za izbeglice.Točenje nafte u autobus sportske hale i Vašeg mercedesa iz rezervara za  naftu koja je služila za grejanje uzbeglica. Naplaćivanje nenormalnih dnevnica za putne troškove kao i odobravanje putnih troškova za Negovana Stankovića. UUtajio si porez na dodatnu vrednost od 2005. godine (tužilaštvo je upoznato i nesme da pokrene istažne radnje).Jedan deo novaca je davao na pozajmicu privrednog drušva Kataris. I šta još da navodim o njegovim krivičnim delima koje je on uradio za šta mora da odgovara. Ne mora pred sudom već pred bogom ako ga on uopšte i poštuje i veruje.
Za rukomet i njegov rad kao sportskog radnika nemogu ništa reči jer je on i tu video sebe u svim kombinacijama. Za sve ovo vreme je on koristio svoj službeni položaj direktora sportske hale i jedini ustupak je da rukometni klub ne mora da plača jer dobro zna da je tu Miroljub Stojčić koji je redovno to nadohnadjivao visokim uplatama koje je trošio.
Veliki problem ovog čoveka je problem njegovog SPS-a koji regrutuje svoju armiju nesposobnih direktora starog i prošlog doba (drp sistem) a šta ostane za ostale. Ej ljudi on bi trenao da cuti jer vidite komentare ljudi koji ga dobro znaju kao veoma, znaci kako rece da ponovim VEOMA problematicnog čoveka za širu okolinu.
Eto on ponovo spominje budžet grada koji je potpuno prazan. Pa gospodine Andjuševiću Vi i isti takvi napokon trebaju da najdu srestva za takmicarsku sezonu. Mislim da živite u neko prošlo vreme. Idite i bavite se muzikom. Kako vidim da veliki broj članova uprave kako ovi sadašnji tako oni bivši imaju sluha za muziku možemo ocekivati formiranje nove rok ili pank grupe u Vranju.

"Друже" бишо, лажеш по свим тачкама

По устаљеном дугогодишњем сценарију анонимна господа, плашећи се и кријући свој идентитет, пласирају приче  да сам коцкар и алкохоличар и друге приче везане за моју породицу. Тако је и сада, по ко зна који пут, друг "биша" открио топлу воду и поновио нешто што се провлачи на седницама УО РК Врање, кад год би се повела било која полемика о мени. Циљ је јасан, ућуткати неугодног саговорника по сваку цену, макар и лажима. Ако се јавио господин чије је надимак на коментару, одговорно тврдим, да тада није био у УО клуба. Тврдим да тада, први пут, марта 2008. и касније, други пут, фебруара 2009., и касније до поласка на турнир, ни један члан УО клуба, ни једном речју, а камоли писаном одлуком, није рекао, да деца, генерације 96/97, 93/94 и 92/91, следеће године је, поред њих путовала и женска екипа из Врања, генерација 93/94 и мушка селекција 88 и млађи, нетреба или немогу да иду на Партилле куп у Гетеборг у Шведској. Напомињем да су на сва моја питања да барем делом учествују у финансирању одговарали: "Ми немамо пара, у дуговима смо, снађи се". Имао сам обећања од градоначелника Стојчића, да ће нам платити пут. То је прве године испуњено, а друге је негирано, а касније делимично испуњено. Успут сам тражио спонзорство и писаним молбама сам се обраћао: спортском савезу, банкама, јавним предузећима, фирмама, ... таксистима... 2008. смо на име спонзорства од разних фирми добили 50.000 динара (око 600 евра?), за тај новац свако дете је добило (њих је било те године 35), СЕЛЕКТОВ дрес, шорц и пар чарапа (плаћено више од 750 евра). Следеће године нисмо добили ни динар. Напомињем да је само седмодневни боравак на турниру коштао 160 евра по особи, да је котизација 150 евра по селекцији (што повлачи на екипу од 12 играча, 12,5 евра по учеснику), на то треба додати пут до Београда по визе, минимум 20 евра по особи и обавезно путничко осигурање које је било више од 10 евра по особи. Саберите сами колико је то евра, а такође тврдим да је то децу коштало 130 евра укупно, а друге године, када није било довољно пара од општине, Господин Димитријевић Душан нам је дао 3.000 евра, уз обећање да ћемо те паре вратити и деца су дала још по 20 евра уз исто обећање. До данас те паре нису враћене, а ја сам подигао кредит да вратим позајмице (враћаћу га још 5 година, боже здравља) јер сам позајмио паре да платим пут играчима који нису имали пара, дупли превоз до Београда за визе (Шведска амбасада је примала до 35 особа за визирање) и друге трошкове. За све ово имам врло уредну документацију, а ово што је "биша" написао је чиста лаж и клевета, а за то се кривично одговара. Томо, барабо, лажове ... изађи! Што се тиче мојих тужби - Жалосно је:  По трећи пут сам принуђен да своја права за наплату свога рада, по уговорима и договорима са клубом, морам да наплаћујем преко суда. Напомињем да сам последњи договор склопио на 400 евра месечно и морам на суд, а да су моји предходник,  Живковић 1.500 евра + стан и храна и наследник, Лаковић, 1.200 евра + стан и храна, све наплатили. Са толико намештених утакмица, са тим парама, почашћеним судијама и контролорима и Курта циганин (извините браћо роми) ушао би у виши ранг и без тих "тренера" и легионара. Поента је "друже бишо" да они, ако си и ти са њима, који су покрали клуб, одговарају за то, а да се ми полако окренемо и покушамо да или вратимо дугове или формирамо НОВИ КЛУБ. Николић Миодраг - РОБИ.

skandalozni bisa

Biso,ti imas pravo da nekog kritikujes. Sta je bilo sa humanitarnu naftu,sa davanjem u zakup prostora privatnoj firmi Katris, , porezom u sportskoj hali zbog koga mali Seki ima nocne more,ti koji si doveo policajca za upravnika sportske hale,koji je kao i ti harao u sportsku halu,a da je ostao tu i zidovi ne bi ostali.Ti koji nista nisi ulozio u halu,svaki posao si radio sa Stevom  bugarinom iz  Zlatokop .Ti pises o rukometu a samo si jednom kupio lubenice za njh da igracima ne padne secer a da se mnogo ne otrosis.Ti koji si izgubio Besnu Kobilu,Vlasinu,sve sudske sporove u hali,veliki pravnice.Ti koji si postavljao nepotrebno plasticne stolice u halu za IHF rukometne utakmice a oni vise ne postoje kao klub.Ti koji si jurio rekreatora Slaveta koji je jedino imao petlju da ti kaze u oci sve,davao si mu neosnovan otkaz kao i majstoru na odrzavanju Djipku koji cak dva puta dobija otkaz nesnovano i biva vracen a hala placa velike sudske troskove.Ti koji sa svojom sluzbom utaji porez od nekoliko miliona .Ti koji mrzis ljude egoisto jedan,ti koji si najgori produkat ovog drustva,ti kritikujes postene trenere,koji su svoje parce hleba posteno zaradili.Ti i tvoja partija su te sklonili odatle na predlog DS da ne bi kvarili kolicioni sporazum.Ti koga su staviliza direktora Doma ucenika ,gde si opet napravio rsum u odnosima,Ti koji si veciti gubitnik, moralni moraces da platis svoje grehe za ljudske patnje koje si priredjivao gde si stigo.Tvoji partijski drugovi su morali da te zastite jer bi u protivnom izneo mnogo prjlavog vesa.Zapamti da moras kada tada da platis ceh bogu i ljudima.

Opet ti Biso

Kao prvo u vreme kad saljes ovaj komentar treba da radis svoj posao tamo gde te partija udenula ako uopste nesto radis .Kao drugo treba svi koji ste u upravu da cutite i ne javljate se vise jer ste VI ti koji ste ugasili klub.Klub se nije ugasio zbog priliva novca vec dugovanja koja ste pravili na raznim mestima u privatnu svrhu..Kao cetvrto-kazes treba mesecno za super ligu 15000evra,pa ako dovodite 15 igrace sa strane koji placate 800-1000evra trenera 1200,ako sastanci odrzavate u kafane i vecere..a postoje domaci jeftiniji igraci isti kvalitet i treneri koji za dzaba uzmu ekipu koju nisu sastavljali i ostave u super ligu,mozeda treba i 30000evra mesecno.KAO PETO-ovdasnji treneri imaju pravo da budu ljubomorni jer ste vi trenerima sa strane obezbedjivali sve sto su hteli,ziveli ko lordovi,kupovali utakmice za ulazak u veci rang,dovodili igrace koje su oni hteli,pripreme na nivou prvo Struga-pa Vrbas(a nekad se islo na pripreme u raspali dom na besnu kobilu i raspali ferijalno na Vlasinu),i na sve to plata 1200-1500evra.Na kraju dodju Seki i Grobar za dzabe i ostave ekipu u ligu.Mogu da ti nabrojim jos pod 6,7,8....pametnom dosta i ovo da se ucuti

delioci pameti

Svi koji  se sada javljate i komentarišete stvari o rukometu ste delioci pameti i čudi me što vas ranije nije bilo  da pomognete.
Ali ajdemo redom. Druže Robi tvoji kvaliteti rukometnog radnika su poznati, imao si uspeha i okej. Ali nemoj da postavljaš pitanja, a ne daješ odgovore za koje znaš kakvi su. Ti si pokrenuo dve tužbe protiv RK Vranje i tražiš nadoknadu da ti se plati tvoja ekskurzija kada si vodio igraće u Švedsku na Partile kup.Reci javno da su troškove snosili roditelji igrača, a ti pred sudom izjavljuješ da si išao u ime RK Vranje što nije istina. Reci javno da si pare koji si dobijao od roditelja potrošio po kockarnicama i sada ti je neko drugi kriv.Rreci i to da si ti jedan veliki protivnik uspeha koji je imao RK Vranje, jedan si od onih koji je sa tribina uvek negodovao protiv igrača koji su igrali.
Razumem sva tvoja negodovanje, jer se nemožeš sada naplatiti pred sudom za sporove koje si pokrenuo.
Nema razloga za toliko vaše nezadovoljstvo. Upamtite dva trenera koja su uvela RK Vranje u Prvu ligu a potom i Super ligu nisu iz Vranja. Zbog toga ste vi toliko kivni na njih. Ali oni su profesionalci i kad rade imaju rezultate i to mora da se plati.
Bitna stvar koju niko ne pominje je sledeća. Za normalno takmičenje u Super ligi Srbije neophodna sredstva su cca 1,5 miliona dinara prosečno svakog meseca. Otprilike toliko imaju klubovi ne računajući one u vrhu Zvezdu, Partizana, Kolubaru i Metaloplastiku.
A zašto se ne pitate koliko je para dobijao RK Vranje. Ako neznate evo Vam podatak. U ovoj godini od januara do kraja sezone (10 Jun) dobio je od opštine 2,7 miliona dinara. Pri tome i ovo da znate u novembru i decembru 2010 g. i do polovine januara nije dobio ni dinara od Bužeta Grada Vranja. A za sve to vreme RK Vranje je igrao i takmičio se. Kako?
Pa na taj način što uprava koju svi ljagate i niste im ni do kolena obezbedila je od sponzora za takmičarsku 2010/11 cca 5 miliona dinara.
Neznam da li je uprava sposobna ili ne?
Poštavani ljubitelji sporta, nažalost u vremenima koja su zavladala prisutna je kultura pljuvanja po svemu što je dobro. Žalosno je čitati pojedine komentare koji se objavljuju.
Suština svih naših problema je sledeća.
Nemože grad da plaća 5o radnika sportskog saveza koji koštaju godišnje 3o miliona dinara, i da ima 54 klubova na gradskim jaslama, a da se pri tome traže rezultati u takmičenjima klubova.
Moramo i dalje biti iskreni, zašto je usvojen rebalans budžeta grada za 2011 godinu, na svim stavkama osim kod sporta.
Pa zato što mora da se podmire davanja prema svim ustanovama koje zbog političke kohezije i mira u koaliciji primaju radnike kojima mora da se isplate zarade.
Zato dragi čitaoci zec leži u nekom drugom grmu.Lepo je imati Superligaša, ali pored entuzijazma za ovakve želje potrebne su i pare, a ne samo obećanja i ludo radovanje. 

Promenada

Lepa stvar je sto sve vise ljudi cita ove komentare. Zasto se ova ruzna stvar desila Rukometnom klubu,a ne nekoj drugoj sportskoj organizaciji? Jedni te isti ljudi u Vranju su umislili da su oni klub.Cela rukometna Srbija se smeje na svaku promenu trenera u Vranju. Jer znaju da posle Grobara ide Sote i tako u krug godinama.Po nekad se tu pojavi Robi ili Sef da prekinu taj visedecenijski lanac,ali posle jedne sezone idemo jovo nanovo. Da bivsi trener navija da njegova dojucerasnja ekipa izgubi,to ima samo kod nas. Ove nazovimo ih,kozmeticke promene nisu vise interesantne ni kod najvecih rukometnih laika. E onda su se menadzeri setili da malo dovode trenere sa strane. Odlican posao,doveli su Acu Zivkovica trenera iz Nisa koji je u cvetu svoje starosti uveo Vranje u visi rang. Pokupovali mu utakmice,njega za uspeh nagradi i tu je Prva Liga. Ali presusio izvor!!! Aca, tzv. Lacost trener dobija otkaz, zahvalnicu i milionsku nadohnadu na sudu! Promenila se uprava ista prica druga serija. Sada nije izvor presusio,vec je reka promenila tok. Na kraju su tu bili i treneri koji su radili za dz. Ali dzaba sve je prokockano,pojedeno i strpano u dzep.
Bruka i sramota za grad i za jednu lepu sportsku instituciju koja je trajala vise od 50 godina. Ko je postavio poslednju upravu da upravlja sredstvima iz gradskog budzeta taj mora da ih goni. Klub,u trenutnoj ekonomskoj situacij, ne moze da funkcionise bez sredstava iz grada.Mozda moze da postoji neki klub,ali da zivi i da se takmici tesko.
Ako se sve ovo zaboravi,a pocinioci ovog ubistva kluba nebudu kaznjeni,ovakvim necinjenjem policije tuzilastva dajemo LEP PRIMER buducim generacijama.

robi

Nabroji Robi ko su ti domaci igraci koji imaju kvalitet za super ligu.NEMA NI POLA OD 8 A NE I VISE OD TO

Никада нисам ћутао

Увек сам на време реаговао и покушавао да јавности, кад год сам могао, путем медија, предочим сва моја сазнања о дешавањима у клубу. Због таквог мог понашања сам и четврти пут смењен са места тренера 1. тима, крајем новембра 2009, и ако је тим био на првом месту у лиги. Никада нисам дозволио да ми довлаче разноразне ислужене легионаре и перу новац. Мој став је: Ако клуб нема бар осам домаћих играча, који квалитетом одговарају супер лиги, онда не заслужује да се такмичи у том рангу и клуб може да има само 2 - 3 странца. Тврдим да Врање има више од осам играча тог формата, али преко њих немогу да се перу паре, па зато нису пожељни у клубу. Чланови управе одлично знају зашто наши играчи нежеле да играју за свој матични клуб. Толико су пута били преварени и омаловажени, док су странци били богато награђени и привилеговани, да им је доста превараната. Нека "секретар" Томић упоредно покаже уговоре странаца и домаћих играча, биће Вам јасно о чему говорим. Сами сте сведоци колико су ови потоњи "квалитетни".  

Saprance....

Kazes da su clanovi upravnog odbora radili na svoju ruku....pitanje-STO ONDA TAJ TRENUTAK KAD SE NE SLAZES STA RADE CLANOVI UPRAVE NISI IZASAO IZ KLUB I DAS OBJASNJENJE,NAPUSTAM MESTO DIREKTORA RK VRANJE ZBOG TOGA I TOGA.ALI,ipak je slatko da imas tu funkciju a i mnogo sto sta drugo,Sad svako pere ruke,kao da nisu zajedno bili klub,sastancili po papilon i haremluk,i kao da je nekoj drugi napravio onoliki dug i ugasio klub.Znaju se clanovi uprave koja je ugasila klub,i pamtice se njihova imena ....od Budu do onog varioca Srbu sto zamalo ugasi zavarivac,ali u RK neje omanuo

revolucija sportska

grad vranje nema generalnu strategiju u sportu kao i u svim drugim delatnostima od znacaja za zivot i rad na svim poljima.sport je odraz celog drustva i njegovih tokova,sportski radnici su na periferiji dogadjaja u smislu odlucivanja.tu rec vode konobari,portiri i ostali kozmeticki radnici.javno mnjenje je bitan faktor u formiranju nekih stavova,medjutim odnosi su optereceni stranackim i partijskim ambicijama i sport dobija drugu dimenziju,kao sto je trgovina i ostalo,medjutim proizvodnje nigde nema,klubovi se vecina njih koristi za legalno pranje novca i to stranackog.nije slucajno da postoje po dva ili tri kluba cak u istom rangu recimo kik/boks,karate,odbojka itd.sve to trpe poreski obveznici ovog grada .zamislite da radnici sportskog saveza bar vecina njih neznaju cak i gde im je radno mesto a svi zajedno gledaju sta rade u drugim strankama tj.bave se spijuniranjem ostalih.i tu nema progresa niti napredka samo obstrukcije i ogovaranja prazna.sve je ovo vrlo lose za sport i njegov razvoj uopste ako je uopste nekog vise briga za to.zato jedan zdrav rez i sve ispocetka sa novim ljudima i ljudima koji se nisu ogresili,sa novim gradonacelnikom,predsednikom sportskog saveza,novim ministrom za sport itd.

lov u tranzitu

citajuci razne komentare o rukometu na vasem sajtu dosao do zakljucka da ovo nicemu ne vodi.ima jedan sport u vranju koji je po svojim dugodisnjim prljavim rabotama jos gori ali njega nema u komentarima itd.stanje u rukometu nikada  nije bilo sjajno jos kada se rukomet igrao na betonu,oni su se stalno ogovarali kao neke zene tracare a to se prenelo virusno na sve generacije bolest koja i danas traje a danas u modernoj modifikaciji u sluzbi pljacke,da se naplate zasluge za sva vremena.tu neznas ko je sujetniji ili mizerniji tj.statusno vrlo tanki i kada dodate propale politicare koji su tu dosli da lece komplekse a usput i napune djep onda vam je sve jasno.iyvedena je legalna pljacka usred bela dana.amerika je u vreme prohibicije imala eliota nesa a mi danas a narocito sport prepusteni kriminalu  i korupciji kao i celo nase drustvo.nestace mo kao hazari i ostali istorijski narodi.svi sportovi u vranju koji su jedva prezivljavali tokom 20g.unazad i dalje su zivi a ovi sa velikim budjetima ne postoje.

Шредеру, зашто се кријеш? Представи се .....

Видим да се овде неки и лажно представљају!? Било би коректно, да када већ вређаш, успут и кажеш ко си. То што си написао о мени нема везе са истином, и ти то добро знаш. Ја сам напустио РК "Дубочица" - Лесковац 1980.године, када је она била међу четири најстарија прволигаша у СФРЈ и била је стандардни члан најјаче лиге на свету, а за мене тамо није било места. Тиме се поносим. Још више се поносим својим радом и делима у РК "Врање", чији сам члан - играч и тренер, са врло кратким прекидима, од 1983. Мој матични клуб, "Дубочица", угашен је 1992., а сценарио је исти као и овај у Врању, Нишу, Бујановцу... Морао би ти да ми објасниш: Какве ја имам везе са дешавањима у Лесковцу, 12 година након мог одласка? Зашто си ово написао? Намера ти је да омаловажиш наша настојања да се истражи рад управе клуба и пронађу кривци за његово гашење. После 55 година постојања клуба, ваљда је нормално, да они који су га угасили, поднесу рачуне. Посебна је прича што они траже да неко доказује њихове преваре. Сва документација је код њих, па ти пробај да докажеш.

Sta se ceka....

Evo jos jedan iz uprave ugasenog rukometnog kluba se javio...Saprance,pisao je ovde nesto i Bisa Andjusevic.Slucajno sam jednom na televizor gledao predsednika i sekretara Tomu.Svi oni pozivaju i stoje na raspolaganju organima koji su zaduzeni za kontrolu poslovanja.Sta vise onda ti organi cekaju,neka odu i neka provere sve navode,koliko je para uslo u klub,i gde su se te pare trosile.A to moze svaki da logicno zakljuci,ako uzmemo (npr Papilon)kako se prica i pise dugovanja su tam oko 13000-15000 evra.Ako se zna da je tamo ziveo i hranio se trener Lakovic otprilike 18meseca+da se hranilo nekoliko igraca-PA DA LI MOZE DA TO KOSTA TOLIKO.Pa ako zaista postoji u fakturu koja je stigla za naplatu iz prodavnice stavka zenska jakna i patike za fudbal(kopacke) lepo onaj koji je potpisao iz klub neka plati.Skupi su domaci igraci koji su da ne preterm ali isti kvalitet kao i ovi koji su dovodjeni sa strane ali za nji je mnogo da se da 600 evra mesecno a na stranca moze 900+stan+hrana+obestecenje  i tako redom....Za 1(JEDAN) dan sve to moze da se stavi na papir i iznese pred javnost-AKO SE OCE

DEMANT

Povodom objave teksta pod naslovom "PRLJEVE STVARI" izjavljujem po svim odgovornostima da nisam pisao pomenuti tekst.
Vojislav Tasic gen.sek. ORS Vranje 

PRLJAVE STVARI

Gledam ovo i nemogu se nacuditi. Toliko rukometnih prica i pljuvacina. Vise od 40 godina sam u rukometnom sportu. Ovo je prvi put u mom zivotu kao generalnog sekretara saveza, saveznog kontrolora i dugogodisnjeg rukometnog sudiju da grad, politicari gase jedan klub sa tradicijom.
Sta je uradio nacelnik okruga Budimir Mihajlovic, sta je uradila uprava, Andjusevic, Nenad Stosic i ostali. Gde je poslanik. Sve je to jedna prevara. Eto kada sumiram racune ostali su duzni savezu i to poprilicno. Ja sam tolerisao, maksimalno. Mislim ajde klub iz Vranja, bice para. I sta ??
Ostali su duzni i bogu. Saprance je obecavao neki novac, obecavao placanje u rate. Tri puta sam uspeo da naknadno registrujemo igrace i ako je prosao prelazni rok. I tu su izvrsili prevaru. Vidim da se ovde pojavljuje sa komentarima i dr.Simic, bivsi predsednik opstinskog rukometnog saveza. Njegov uspeh je vezan za druge ljude, jednostavno i za klub Vranje gde je svojim radom najmanje pomogao klubu a jos manje savezu.
Eto sada se covek bavi muzikom i najverovatnije pokusava da stekne reputaciju profesionalnog muzicara. Zato mu zelim sve najlepse i neka se mane rukometa i komentara jer ga nikada nije ni igrao a jos kako vidim u njegovim hvalospevima da je bio profesionalac. Ja nisam zavrsio za doktora vec sam u JUMCO godinama bio magacioner ali sam svim srcem godinama u ovom sportu. Kada sam poslednji put video ko je sve u upravnom odboru rukometnog kluba Vranje jednostavno sam pomislio da smo dobili klub malih akcionara Simpa. Jedino je falio nas drug Dragan Tomic i da jednostavno odredimo ciljeve i zadatke. Neznam zasto se ovde ne pojave sa komentarima Ljubisa Andjusevic, Nenad Stosic i ostala Simpova svita da jednostavno kaze sta je sve umesno zaduzeno i odneseno iz kluba. Price su duge a optuzbe goleme. Mislim da posto policija ne radi svoj posao ovde ce vreme uciniti svoje. Zao mi je mladjih kategorija i gledaoca. Sve ostalo neka im bude na casti.......
Redakcijo svaka cast na tekstu. Molim  Vas da iduci put naravite intevju sa nacelnikom okruga, dugogodisnjim predsednikom kluba Budimirom Mihajlovicem. 

Нека донесу доказе

Ево пролазе пар издања врањских и како видим сви покушавају да оптуже оне људе који су им помогли. Овде првенствено мислим на секретара клуба г. Аризановића, момка са завршеном кожарском школом 3.степен и звања оперативног тренера (звање добио на основу фалсификованих података од стране секретара савеза Војислава Тасића). И где овде видите г. Аризановић Зорана, солидног рукометаша а момка који по цео дан испија кафу у неком локалном кафићу и оговара руководство клуба. Зашто није донео сву документацију после Скупштине клуба и пријави наше прљаве послове и фалсификате како их он наводи. Једноставно нема. Бојим се да у целој тарапани оптужби г. Аризановић је себе добро уградио у клубу. Није само питање пара него и својих интереса. Како су напоменули предходници у коментарима , такви су носили храну својој кући и својој породици. Мој удео је у томе што сам био сво време коректан од наименовања до уласка клуба у прву тј. Супер лигу Србије.  Чланови УО су радили на своју руку. Г.Ненад Стошић добро зна како је трошио на разне кафанске рачуне и теревенке као и један део Симпове линије. Ето људи позовите полицију, стојим усправно и часно за све оптужбе па биле истините или не истините. Велика је жалост због гашења клуба. То је трагедија овог руководства и г. Анђушевића и његових коментара о раду председника клуба. Време је дошло да се отвори ПАНДОРИНА кутија.
Зато моји пријатељи и душмани ЖИВЕЛИ
 

Doktor simic je ucesnik dogadjaja

Doktore i ti si bija sa nji u drustvo. Kako to ti i boban merimac ucestvujete u rad upravnog odbora a sada kritikujete iste te ljude. sto ne kritikujes Budu, nacelnika okruga. Pa nemozes, jedes leb u simpo kao doktor. Nesmes o Mirka Dimitrijevica tvoga cicu. Zatoj se ne javljaj vise, bavi se doktorskim poslom posto si ucija u Beograd i cuvaj si kuci tvoje kuce sto te najvise voli i laje na ljudi iz avliju a pogotovo na novinari i prodavni novine (najvise na Zucu).
Ovija iz klub, Siza, bisa, Buda, simpovci kao i Zupe hitno pod istragu. Zupe za pisanje u novine sport dve nedelje juri novinara Stanica da mu zapreti da vise ne pise.Ako pocne pisanje u Vranjske ima da ljudi pisev do iduce godine.Sramota unistili ste klub i igraci.Sve samo za vase racune i vase interese.Pa gde to ima jos si i jedenje nosili iz kafane. Sramota za Vranje i za sport

Hitna kontrola racuna

Ako postoji pitanje postenja i sumlje neka bivsa tj sadasnja uprava RK Vranje pozove radnike MUP-a, sluzbu privrednog kriminala pa lepo kroz transparentnost istrage mozemo videti dali je bilo kriminalnih radnji.
Ne valja da se ovde prozivaju sportski radnici kako bivsi tako i ovi sadasnji kroz lazna imena ili kroz lazne nazive. sport je oduvek bio vestina postenja, tolerancije i fer pleja. Moje misljenje je da se proveri svo poslovanje RK Vranje.
Eto neka bude period zadnjih pet godina.Kriza kluba datira mnogo ranije. Ovo sto se desilo sada je dno dna, znaci ostalo je da se samo izmire predhodni dugovi zbog nesavesnog ponasanja pojedinaca koji su svojim prisustvom u upravni odbor kluba shvatili da mogu da rade sta hoce.
Drago mi je sto pojedini sportisti javno prozivaju desavanja u klubu kao i odgovorne ljude. Mislim da Robi u potpunosti tacno zna desavanja kao i ostale prljave rabote clanova UO. Osim toga veliki sekretar kluba Arizanovic je zadovoljiuo svoje potrebe postajanjem trenera prve ekipe odustao od prozivke clanova upravnog odbora ili ga je kako ljudi kazu neko ,,ucutao,,.
Najveci gubitnici su mladi sportisti RK Vranje kao i gradjani Vranja. sta dalje reci, postoje svi uslovi da gospoda iz tuzilastva i policije po saznanju pokrenu istrazne radnje u utvrdjivanju verodostojnosti pojedinih navoda. Ne oni nece to uraditi. oni najpre moraju otici do svoje baze kako rekoh ranije da dobiju instrukcije i tada krenu u akciju ili jednostavno odustanu od aktivnosti. Rukometni klub vranje je prvi klub koji se ne marom opstine i pojedinaca ugasio. Iduci je fudbalski klub dinamo i sve tako u nizu kako bi pojedinci spasili svoje fotelje koje su im uzdrmane. Tragovi njihovih necasnih radnji se vide na racune kluba. Pocetak je nacelnik okruga Budimir Mihajlovic pa sve do poslednjeg clana upravnog odbora.